De 33e Wielerronde De Wageningse Muur

Foto: E. Dronkert, flickr

De 33e Wageningse Wielermuur biedt zaterdag 3 juni van 16.00 tot 21.30 uur fietsplezier voor iedereen. Dat wordt weer genieten van wielerprestaties van hoog niveau.

De Wielermuur is geliefd en ook berucht door de beklimming van de Wageningse Berg.

Vijf categorieën

De Wageningse Wielermuur heeft vijf verschillende categorieën: Sportklasse in combinatie met Masters 40+, de combinatie Elite-Mannen, Beloften en Amateurs, de Rabo Dikke Banden Race, een ploegentijdrit en een individuele tijdrit voor plaatselijke sporters.

Voor alle categorien geldt: Valhelm verplicht! Zonder helm geen start!!

De inschrijvingen voor Sportklasse/Masters 40+, Elite-Mannen, Beloften en Amateurs lopen via de KNWU site: www.knwu.nl. De Wielermuur biedt ook kansen voor jong en oud om zelf in actie te komen. Er zijn korte tijdritten voor liefhebbers en Dikke Banden Races voor de jeugd. Kom kijken of fiets mee met of tegen vrienden of collega’s. Schrijf je in op www.wageningsemuur.nl.

Rabobank Dikke Banden Race

De Dikke Banden Race is er speciaal voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar. Zij komen in twee leeftijdscategorieën uit. De jongsten tot en met 9 jaar rijden één en de ouderen tot en met 12 jaar twee ronden van 2,2 kilometer.

De deelnemers mogen niet op racefietsen rijden, maar op fietsen met ‘dikke’ banden (kinderfiets, mountainbike). Fietshelmen zijn te leen en alle rijders krijgen een t-shirt van de Rabobank en een waardebon van 10 euro van fietsenzaak Profile Roel Peerenboom.

De winnaars in Wageningen mogen uitkomen bij de landelijke finale en ontmoeten daar de toppers en beloften van de wielerploegen die aan de Rabobank verbonden zijn. Dit avontuur wil je niet missen! De winnaars van de Wageningse Dikke Banden Race krijgen van Wielervereniging Ede bovendien een half jaar lidmaatschap aangeboden. Ze mogen die hele periode kosteloos meedoen met de trainingen voor de jeugd.

Deelname aan de Dikke Banden Race op 4 juni is gratis en aanmelden kan via www.wageningsemuur.nl. Ze hopen veel sportieve Wageningse kinderen te mogen begroeten.

Tijdrit voor liefhebbers

Bij de individuele tijdrit leggen de deelnemers het parcours van de Muur van Wageningen twee keer alleen af. De tijdrit is een perfecte gelegenheid om te bepalen wie van je fietsgroepje nu echt de sterkste benen heeft. In 2016 zegevierde bij de heren en de dames een lid van de Wageningse schaatstrainingsgroep STW.

Robert Braam was de snelste heer voor Gijsbert Vroegindeweij en Johan van den Hoogen. Bij de dames won Liesbeth Mollema voor Ragna Schapendonk en Hiltje Gerritsma.

Kunnen de Wageningse schaatsers in 2017 weer zegevieren of komt er een nieuwe winnaar? In 2017 ontvangen alle tijdrijders bij de Muur van Wageningen een waardebon van €10,- van Profile Roel Peerenboom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen