Picknick, pipes, drums en orkesten in het Torckpark

Onder een soms stralend zonnetje speelden vier orkesten afgelopen zondag in het Torckpark. De Picknick in the Park was georganiseerd door The Royal British Legion, de Koninklijke Harmonie Oosterbeek en De Harmonie uit Wageningen.

De orkesten speelde Engelse muziek, van Pipes & Drums tot James Bond.

Poppy’s

Het was gezellig in het park, heel gemoedelijk en men zat op meegebrachte kleedjes en stoelen, te luisteren naar de orkesten. Langs de rand stonden wat standjes waar de Holland Branch van de Royal British Legion hun met poppy’s versierde merchandise verkocht. Ook was er Engelse lekkernij te koop, net als koffie en andere drankjes.

De opbrengsten hiervan gaan direct naar hulp aan veteranen van het Britse leger vanaf de Eerste Wereldoorlog tot heden. Hun eigen Pipes & Drums speelden als eerste, gevolgd door de Harmonie uit Oosterbeek. Muziekvereniging De Harmonie speelde ‘in eigen huis’ diverse tunes van James Bond films en Capo & Preludium sloot het concert af.

Vera Lynn

Tussen het wisselen van de orkesten schalde de zoete stem van Vera Lynn uit de luidsprekers. Vera was een zangeres die vooral tijdens de Tweede Oorlog erg populair was. Voordat Capo & Preludium gereed was, speelden de Pipes & Drums nog even.

Diverse orkestleden hadden hun familieleden meegenomen. Een moeder die speelde in Da Capo & Preludium kreeg gezelschap op de stoel naast haar van haar zoontje. Stil zat hij mee te luisteren. Hij werd even gestoord door zijn broertje en schoof toen op zodat ze samen naar mama konden luisteren.

Zie foto’s hierboven, klik op de foto om de serie te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen