Een vrij land: een avond met Femke Halsema in Junushoff

Foto: Femke Halsema

‘Het gaat behoorlijk goed met Nederland’, stelt Femke Halsema in haar theatercollege Een Vrij Land, ‘maar er is een absurd gebrek aan trots op dit land’.

Nederland is een land op drift, een onzekere natie. Als we de pessimisten mogen geloven wordt onze nationale identiteit bedreigd door moslims, Europa en linkse ‘Gutmenschen’. Klopt dat? Nee, zegt Femke Halsema.

College

In een meeslepend college vraagt zij zich af: wie zijn wij? Hebben wij reden om trots te zijn op ons land? Is er zoiets als een Nederlandse cultuur?

Van Spinoza tot Paul Verhoeven, van de homobeweging in de jaren zeventig tot het ‘koekje’ van Maxima, van de Bijlmer tot de buitenwijken van Enschede waar ze zelf opgroeide: met foto’s, video- en muziekfragmenten toont Halsema u een veelkleurig beeld van het moderne Nederland en de uitdagingen waarvoor wij staan.

Wageningse politici

Junushoff organiseert na afloop van de voorstelling in het Theatercafé een nagesprek met Wageningse politici. Femke Halsema geeft in de voorstelling háár kijk op Nederland.

Zij bieden in het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen na afloop graag een podium aan politici uit Wageningen om hún kijk op de stad te geven.

Ze vragen elke partij die meedoet aan de Wageningse gemeenteraadsverkiezingen zijn visie op ‘Een vrij Wageningen’ te pitchen in maximaal 2 minuten. Het theaterpubliek krijgt de kans vragen te stellen. Een debat is niet de inzet, ze hopen op een open gesprek met theatrale kwaliteit.

Vrijdag 9 februari 20:15 uur Grote Zaal Junushoff. Kaarten bestellen doe je hier.

Femke Halsema

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen