Documentaire Jesse in Heerenstraat Theater

Foto: Filmposter

BNN-VARA besloot onlangs dat de documentaire Jesse niet op de televisie te zien zou zijn. Heerenstraat Theater laat de film wel zien, aanstaande maandag al.

Na afloop wordt rechtstreeks vanuit het Koninklijk Theater Carré een discussie met de hoofdrolspelers van de film vertoond.

Propaganda

BNN-VARA besloot de docu niet uit te zenden omdat de maker, Joey Boink op de loonlijst van GroenLinks stond. Daardoor kon volgens de omroep geen onafhankelijkheid worden gegarandeerd.

Het Heerenstraat Theater doet hier geen uitspraken over en laat het oordeel graag over aan de bezoekers. Maandag 4 september om 19:45 kun je die zelf vromen over de documentaire: propaganda? Of niet?

GroenLinks-wethouder Lara de Brito

Lara de Brito voorziet de film Jesse van een korte inleiding om 19:45 uur. Als GroenLinks-wethouder met cultuur in haar portefeuille én een achtergrond in de journalistiek is zij de aangewezen persoon om deze film in perspectief te plaatsen.

De Brito gaat kort in op de vraag of deze docu nu een integer portret is, of toch propaganda. Dit onder de noemer: Oordeelt u vooral zelf!’

Jesse Klaver

De documentaire gaat over de politieke campagne die gevoerd werd door de jongen lijsttrekker van GroenLinks, Jesse Klaver. Naast de spannende verkiezingsstrijd, wordt ook zijn persoonlijke leven belicht en die komt, volgens eigen zeggen, wel erg dichtbij.

Meer informatie en voor reserveringen kijk je op de website van het Heerenstraat Theater. Ze zijn voornemens de documentaire vaker te vertonen, houdt dus de website in de gaten!

jesse

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen