Gezond bewegen in Wageningen als je ouder wordt

Foto: Skåneidrotten-flickr

Op donderdagmiddag 25 januari 2018 organiseert Sportservice Wageningen samen met het Startpunt een middag over bewegen.

De middag is geschikt voor mensen die behoefte hebben aan informatie over bewegen en willen weten hoe het met hun fitheid en conditie gesteld is.

Bewegen is gezond en leuk als het past bij ieders mogelijkheden! Plezier is hierin belangrijk

Groot succes

Twee jaar geleden is er vergelijkbaar programma geweest. Dit was toen een groot succes. Er deden ongeveer 130 mensen mee met de fittest. Negentig mensen zijn daarvan blijven bewegen bij verschillende beweeggroepen.

Door dit succes en het effect wat bewegen heeft op de lichamelijke en geestelijke gezondheid, biedt  Sportservice Wageningen de fittest dit jaar weer aan.

Het programma

Bij aanvang van het programma vult iedere deelnemer een vragenlijst in. Gedurende de middag worden verschillende testen afgenomen die meten hoe het met de fitheid en conditie van de deelnemers gesteld is. Het zijn geen zware fysieke testen. Het programma is voor de meeste mensen goed te doen.

Juist als er een drempel is om meer te gaan bewegen, is deze middag erg geschikt. De testen meten de conditie, bloeddruk, knijpkracht, schouderlenigheid enzovoort.

Als alle testen zijn doorlopen worden de uitkomsten besproken met een fysiotherapeut. Deelnemers krijgen tips en aandachtspunten mee waar ze later mee verder kunnen.

Er wordt informatie gegeven over bewegen en er is de mogelijkheid om zich te oriënteren op het beweegaanbod in Wageningen.

Werkwijze

Er wordt gewerkt in twee groepen. Bij de eerste groep begint het programma om 12.30 uur en duurt tot uiterlijk 15.00 uur. Bij de tweede groep begint het programma om 14.00 uur en duurt het  tot uiterlijk 16.30 uur.

Een week van tevoren krijgen deelnemers van Sportservice Wageningen een bevestiging met daarin de laatste informatie en de groepsindeling.

Praktische informatie

Deelname aan de middag is gratis. Heb je inhoudelijke vragen over het programma? Bijvoorbeeld of het voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van Sportservice Wageningen.

Zij zijn bereikbaar op maandagmiddag tussen 13.00-17.00 uur en donderdagmiddag tussen 10.00-12.00 uur Nicolette Piscaer 06–52888245 of Rinske Bakker 06-46815044.

Aanmelden is nodig vanwege het beperkte altijd plaatsen. Je kunt u tot uiterlijk 16 januari 2018 aanmelden bij het Startpunt via telefoonnummer 0317-410160 of via e-mail [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen