De HIB-hoppers zijn verhuisd, voor sporten met hartproblemen

Na rek en strek oefeningen volgt een wekelijks wisselend spel
Foto: HIB-hoppers

De HIB-hoppers van de Hart In Beweging sport en spelgroepen zijn na 20 jaar in de Wageningse Nude verhuisd naar sporthal “de Aanloop” in de wijk Noord-West Wageningen.

Mensen met hartproblemen zijn daar op maandagmorgen en woensdagavond vanaf 19:00 uur welkom voor elementaire fitness oefeningen gevolgd door een wekelijks wisselend balspel.

Actieve leefstijl

Dit tot bevordering van een actieve leefstijl en behoud van mobiliteit. De begeleiding van de twee groepen berust bij een ervaren sportleidster gespecialiseerd in revalidatie en seniorensport. Behalve de sportleidster is er minimaal nog een persoon met de bevoegdheid tot reanimatie aanwezig.

In de ruime nieuwe sportzaal is plaats voor nog meer deelnemers, zowel dames als heren, uit Wageningen en buurgemeenten, die kort of langer geleden een cardiovasculair probleem ondervonden hebben. In een vertrouwde en bemoedigende omgeving kan men op verantwoorde wijze door zorgvuldig gedoseerde lichamelijke inspanning het plezier in bewegen herwinnen en uitbouwen.

Daarbij is ook het contact met mede-sporters die qua gezondheid overeenkomstige ervaringen hebben gehad van groot belang.

Je vindt “De Aanloop” aan Hooilandplein 1 in Wageningen (Noordwest),

Meer informatie is te vinden op hibhoppers.nl

'
article
21677
De HIB-hoppers zijn verhuisd, voor sporten met hartproblemen
De HIB-hoppers van de Hart In Beweging sport en spelgroepen zijn na 20 jaar in de
https://wageningen.nieuws.nl/sport/21677/hib-hoppers-verhuisd-sporten-met-hartproblemen/
2019-01-10T13:43:52+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2019/01/10133916/Hibhoppers-P1010624A-915x518.jpg
hartproblemen, HIB-hoppers, sporten, Wageningen, Wageningen Nieuws
Sport, Zorg