Stemmen KorfbalVereniging Wageningen Duurzame Clubverkiezing 2018

Sporthal Het Binnenveld tijdens de opening in november
Foto: Wageningen Nieuws

Gaat Korfbal Vereniging (KV)Wageningen er dit jaar vandoor met €7.500,- als Duurzame Club 2018? Ze zijn al genomineerd, nu hebben ze nog voldoende stemmen nodig.

Sportief Opgewekt organiseert samen met de Triodos Bank, Stichting Waarborgfonds Sport, Duurzaam Verenigen en Sportservice Noord-Brabant de Duurzame Clubverkiezing 2018.

Energie, afval, kantine en inkoop

De afgelopen jaren zetten al vele sportclubs in Nederland stappen om te verduurzamen. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen en led-verlichting, het scheiden van afval of een groene kantine. Bij de Duurzame Clubverkiezing inspireert men elkaar en worden duurzame initiatieven beloond met mooie prijzen.

Tijdens deze verkiezing kunnen de deelnemende clubs laten zien welke initiatieven zij nemen in de vier categorieën: energie, afval, kantine en inkoop. Iedere club met een eigen accommodatie mag meedoen.

KV Wageningen

KV Wageningen bestaat uit de fusering van drie Wageningse korfbalverenigingen. Zij trokken in november vorig jaar in hun nieuwe sportaccommodatie: sporthal Het Binnenveld en zijn goed vertegenwoordigd in de vier categorieën.

  • Energie Geen gasaansluiting en zonnepanelen op het dak.  De gehele hal is circulair gebouwd, dus zonder verf, coating, kit, PVC, toxische middelen etc etc.. Alle materialen kunnen straks hergebruikt.
  • Afval wordt gescheiden vanaf afval bakken in de kantine tot aan de containers. Idem voor oud papier. Als vereniging wordt er elke 2 weken samen met de afval combinatie oud papier opgehaald in een wijk in Wageningen ( al 40 jaar lang)
  • Kantine eten en drinken wordt gepresenteerd in papieren bakjes ipv de witte pvc versie, gelijk aan het bestek, de koffie bekertjes , de rietjes. het assortiment is samen met de leverancier terug gebracht en in elke categorie wordt er minimaal 1 alternatief aangeboden in de gezonde categorie
  • Inkoop De inkoop van onze meubels en buiten sport accommodatie gebeurt met continu een link naar duurzaam en milieu, dus duurzaam hout, geen verf of coating, LED vwb de verlichting. Meubilair is ook van duurzaam hout en gercyclede PET flessen

De jury heeft zeven clubs genomineerd. De winnende club krijgt €7.500,- om nog meer te kunnen verduurzamen. Er is ook een aanmoedigingsprijs, dan wint de club een laadpunt.

Stemmen voor KV Wageningen doe je hier

'
article
21806
Stemmen op korfbal vereniging Wageningen in Duurzame Clubverkiezing 2018
Gaat Korfbal Vereniging (KV)Wageningen er dit jaar vandoor met €7.500,- als Duurzame Club 2018? Ze zijn
https://wageningen.nieuws.nl/sport/21806/stemmen-op-korfbal-vereniging-wageningen-in-duurzame-clubverkiezing-2018/
2019-01-17T23:30:47+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2019/01/17232150/20181123_171555.jpg
circulair, duurzaam, duurzaamheid, Duurzame Clubverkiezing, KV Wageningen, sporthal Het Binnenveld, Sportief opgewekt, Wageningen, Wageningen Nieuws
Klimaatneutraal 2030, Milieu, Sport