Vroeg opstaan voor de 38e editie van de Veluweloop

Foto: Veluweloop

Zaterdag 12 oktober 2019 heeft alweer de 38e editie van de Veluweloop plaatsgevonden. Na het succes van vorig jaar is de Veluweloop weer terug van weggeweest. In totaal hebben 91 teams het parcours door de ongerepte natuur van de Veluwe getrotseerd begeleid door meer dan 100 vrijwilligers.

De eerste vrijwilligers waren al om half 7 begonnen en de eerste ploegleiders een uurtje later.

Startschot

Allemaal kregen ze een tas van Jumbo gemaakt van gerecycled plastic, bij de vrijwilligers zat hier ook de lunch in die op vrijdag is gemaakt door 15 vrijwilligers uit het AZC Wageningen. Om 9 uur waren stond iedereen klaar in startpositie toen het startschot werd gegeven door wethouder Anne Jansen.

Na 4 regenachtige etappes over de Veluwe kwamen de eerste lopers al rond 11 uur aan bij de herstart op Vredenoord waar ook het weer gelijk wat opklaarde. Onder het genot van een kopje koffie of soep en livemuziek door de band Sir Joe zat de sfeer er goed in bij de herstart op Vredenoord. Niet alleen was er dit jaar voor het eerst livemuziek tijdens de Veluweloop, de crew van Bataradio heeft een 12 uur lange uitzending gemaakt met alle ontwikkelingen tijdens de loop en leuke muziek.

Ook bij de wisselpunten was het hierdoor een gezellige boel. Daarna startten de eerste ploegen weer vanaf Vredenoord richting Beerenberg en de Emma Piramide. Overal over de route waren vrijwilligers aan het werk om het evenement zo goed mogelijkte laten verlopen. In 3 etappes gingen de lopers vervolgens vanaf Vredenoord richting Wageningen Campus.

Laatste herstart

De laatste herstart was vanaf universiteitsgebouw Orion, die dit jaar door de mannen werd gelopen. Volgend jaar is de eer weer aan de vrouwen. Bij Orion was wederom livemuziek, ditmaal gespeeld door 7 biologiestudenten van de jonge band Onkruid. De laatste loper werd traditioneel gevolgd door de motorrijders en wedstrijdfietsers.

Na de finish was het tijd voor een drankje, sportmassage door Improve Physiotherapy of samen met ruim 400 deelnemers en vrijwilligers samen te eten op de Bongerd, wachtend op de prijsuitreiking.

Wachten op de uitslag

De uitslag heeft even op zich laten wachten maar de grote winnaar van het algemene- en studentenklassement RU/HAN Batalegends heeft diezelfde avond toch een mooie prijs in ontvangst kunnen nemen. De tweede plaats was voor RENRA uit Rotterdam en de derde voor ‘Trainen is voor ongetalenteerden’. Het Wageningse Tartlétos Dreamteam heeft wederom een mooie 3e plek behaald in het studentenklassement.

Binnen het bedrijvenklassement was de ploeg ‘redoxrunners’ de gelukkige winnaar. De dag werd uiteindelijk afgesloten met een beestachtige afterparty bij studentenvereniging SSR-W.

De organisatie wil graag alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van deze geslaagde dag en hopelijk tot volgend jaar!

Organisatiecommissie Veluweloop

Organisatiecommissie 2020 gezocht! Wil jij een sportief evenement door het mooiste natuurgebied van Nederland waar 1200 deelnemers en 100 vrijwilligers aan mee doen organiseren? Stuur een mailtje naar dit mailadres voor meer informatie en de mogelijke functies en eventuele andere commissies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen