Annemiek van Vleuten en Jan-Willem van Schip in het zonnetje

Foto: gemeente Wageningen

Annemiek van Vleuten en Jan Willem van Schip werden donderdagavond 24 oktober in het zonnetje gezet door burgemeester Geert van Rumund. Beide wereldkampioenen tekenden in de raadzaal van het stadhuis het Wageningse gedenkboek.

Annemiek zette zelfs voor de vierde keer haar handtekening. Dit is uniek en daarom kreeg zij de speciale eer om de allerlaatste pagina van het gedenkboek te tekenen.

Feestelijke huldiging

Inwoners van Wageningen, familie en vrienden waren naar het stadhuis gekomen om Annemiek en Jan Willem te feliciteren met de behaalde prestaties en wereldkampioenschappen.

Burgemeester Van Rumund roemde Annemiek en Jan Willem in zijn toespraak en zei vereerd te zijn om twee wereldkampioenen in Wageningen te hebben: ”Wageningen is bijzonder trots op ‘onze’ succesvolle topsporters Annemiek van Vleuten en Jan Willem van Schip. Met al deze topprestaties zijn jullie uitstekende ambassadeurs voor Wageningen. Ik blijf jullie loopbaan uiteraard nauwgezet volgen en hoop jullie na de Olympische Spelen in 2020 hier opnieuw op dit podium te mogen eren”.

Aanleiding

Annemiek veroverde 28 september jongstleden de Wereldtitel wielrennen op de weg in het Britse Harrogate. Mede gezien al haar voorgaande prestaties genoeg reden om haar opnieuw te huldigen.

Jan-Willem van Schip heeft op vrijdag 1 maart 2019 bij de WK baanwielrennen in het Poolse Pruszkow de wereldtitel veroverd op puntenkoers. Vanwege zijn drukke schema was het hem nog niet gelukt het Wageningse gedenkboek te tekenen.

Afgelopen weekend won hij twee keer zilver bij de Europese kampioenschappen in Apeldoorn. Het betrof de onderdelen puntenkoers en de koppelkoers die hij samen met Yoeri Havik reed.

Gedenkboek

In het gedenkboek van gemeente Wageningen staan de handtekeningen van inwoners die een bijzondere prestatie hebben geleverd en ook van belangrijke bezoekers aan de stad.

Te denken valt aan prijswinnaars op gebied van sport, cultuur en aan inwoners die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen Het huidige gedenkboek is bijna vol. Het betreft het tweede gedenkboek van gemeente Wageningen. Het derde boek is in voorbereiding.

Het huidige exemplaar krijgt een plek bij het eerste boek dat in het archief van gemeente Wageningen zorgvuldig bewaard wordt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden