Uniek nieuw speelveld in de Tarthorst geopend

Foto: Sportservice Wageningen

Met de onthulling van een groot bord heeft burgemeester Van Rumund in de wijk de Tarthorst op dinsdag 18 mei het nieuwe speelveld in de buurt geopend.

SAM Plein de Tarthorst is de nieuwe naam, verwijzend naar mascotte SAM, de wasbeer van Sportservice Wageningen. Die stimuleert kinderen om elke dag volop te sporten en te spelen, liefst buiten.

Upgrade

Sportservice Wageningen lanceerde begin 2020 het idee om het speelveld de Tarthorst een upgrade te geven. Een speelveld waarmee de scholen, vakdocenten bewegingsonderwijs en sportverenigingen beter uit de voeten kunnen. Niet alleen toegankelijk in, maar ook buiten schooltijd, waar de buurt volop gebruik van kan maken.

Het idee werd omarmd door de gemeente Wageningen en de gebruikers van het veld. In samenwerking zijn schetsen gemaakt om tot een multifunctionele invulling te komen. Dit heeft geresulteerd in een speelveld waarbij er meerdere sport- en spelmogelijkheden zijn en gymzaalbelijning is aangebracht. Dit geeft bijvoorbeeld de vakdocenten bewegingsonderwijs de mogelijkheid om buiten betere gymlessen te kunnen geven. Ook biedt de inrichting meer uitdaging aan kinderen om in de schoolpauzes te sporten en te spelen.

♦♦♦

Adverteren op Wageningen.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Mark Peeters via de telefoon: 06-364 543 32 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen