Een literaire ontmoeting tussen Wijnand Steemers en Martijn Adelmund

Foto: Imagine

Op koopzondagmiddag 7 october vindt er in Imagine een bijzondere literaire ontmoeting plaats tussen twee auteurs: Wijnand Steemers en Martijn Adelmund.

Beide schrijvers zullen er uit hun nieuwste werk voorlezen, voorafgegaan door een tweespraak over de uitgangspunten voor hun werk. Zij zullen hun werk na afloop te koop aanbieden en voor de liefhebbers signeren.

Martijn Adelmund

Martijn Adelmund is dichter, schrijver en verhalenverzamelaar. Hij bewerkte de Max Havelaar van Multatuli en was stadsdichter van Wageningen.

In zijn werk tracht hij het bizarre in het alledaagse bloot te leggen. In oktober verschijnt zijn Wolffs Bestiarium, een roman in non-fictievorm, waaruit hij tevens zal voordragen.

Wijnand Steemers

Wijnand Steemers is dichter-schilder, filosoof. Zijn werk, hoewel aan het surrealisme schatplichtig, neemt een autonome positie in binnen de Nederlandse poëtische traditie. Schreef meer dan 20 gedichtenbundels, waaronder Zigzag (2018) en Toegiften (Leiden, 2016).

Als subrealist schreef hij twee zogeheten aromans: Poëtocratie (2006) en Ja, Ick Wil, of Het Maaiveld, een filosofie van de Zeis (2018).

Dit najaar verschijnt zijn The Milkmaid, een bundel van 30 gedichten op Het Melkmeisje van Vermeer, met daarnaast de Engelse vertaling van Ada van Meijeren met surreële kleurencollages van de Canadese schilder Gregg Simpson.

Imagine

Je vindt Imagine aan de Bergstraat 26 (schuin tegenover Hotel De Wereld) in Wageningen. De toegang is gratis. Wil je verzekerd zijn van een zitplaats? Bel Frédérique via +31646110962 en reserveer je plekje.

De literaire ontmoeting tussen deze twee getalenteerde auteurs start om 14:30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen