Lunchconcert van Karel Boehlee & Jasper Somsen in de bblthk

Foto: © 2013 Bram Damman

Al vele jaren hebben pianist Karel Boehlee en contrabassist Jasper Somsen een zeer hechte muzikale band. Ze werk(t)en nauw samen in o.a. het Karel Boehlee Trio, het Toon Roos Quartet, met Bob Sheppard, Bert Joris en zijn van vaste waarde in de band van de zangeres Maria Mendes.

Karel was regelmatig te gast in de serie Jasper Somsen Invites … van Jazz in Wageningen.

Karel Boehlee

Pianist Karel Boehlee is een internationaal hoog aangeschreven pianist wiens spel gekenmerkt wordt door een amalgaam van lyriek, groove en intuïtie. Hij zorgt altijd voor een bijzondere muzikale chemie, in welke bezetting dan ook.

Het werd door een recensent ooit omschreven als een ‘haast telepathisch contact’ met zijn mede musici. Het is niet voor niets dat Karel al sinds de jaren ‘80 nauw samenwerkt met musici zoals Toon Roos en één van de favoriete pianisten was van Toots Thielemans.

De albums Attitudes, Free At Last, Love Revisited en Angel Dance van het Toon Roos Quartet behoren tot de klassiekers in het Nederlandse jazzoeuvre.

Karel heeft opgetreden met talloze groepen waaronder die van Gino Vannelli, Philip Catherine, Bob Sheppard, Fay Claassen en Maria Mendes. Hij is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Jasper Somsen – Double Bass

Tijdens zijn veelzijdige carrière speelde contrabassist/ componist/producer Jasper Somsen met vele beroemde musici uit (inter)nationale jazzscene, waaronder Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Lynne Arriale, Seamus Blake, Bob Sheppard, Justin Faulkner, Jorge Rossy, Kendrick Scott, EJ Strickland, André Ceccarelli, Gabriele Mirabassi, John Engels, Yuri Honing en Eric Vloeimans.

Op Challenge Records verschenen in 2017 zijn trio albums: “A New Episode In Life part I & II” .Jasper geeft concerten over de hele wereld, werkte mee aan ca. 40 albums en wordt met regelmaat uitgenodigd als gastdocent aan meerdere Nederlandse conservatoria.

Op woensdag 31 oktober van 12.30 tot 13.30 uur geven Karel Boehlee & Jasper Somsen een lunchconcert in de bblthk. De toegang is gratis

'
article
19996
Lunchconcert van Karel Boehlee & Jasper Somsen in de bblthk
Al vele jaren hebben pianist Karel Boehlee en contrabassist Jasper Somsen een zeer hechte muzikale
https://wageningen.nieuws.nl/uit/19996/lunchconcert-karel-boehlee-jasper-somsen-bblthk/
2018-10-27T23:19:02+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/10/27231125/karel_boehlee.jpg
Bblthk, Jasper Somsen, Karel Boehlee, Wageningen, Wageningen Nieuws
Nieuws, Uit