Maak KENNIS met de buren met een wetenschapper over de vloer

Foto: WUR

Planten die elkaar opjutten, Big Data tegen obesitas, en de ‘innovatiespagaat’. Waarom botsen vogels niet, biedt oorlog kansen aan vrouwen en: hoe jaagt kweekvlees de discussie over ‘gewoon vlees’ aan?

Deze en meer onderwerpen komen aan bod tijdens de huiskamercolleges op zondagmiddag 4 november tijdens het evenement ‘Maak kennis met de Buren’.

Huiskamercollege

Verspreid over de stad openen inwoners van Wageningen hun deuren. Ze hebben een wetenschapper van WUR over de vloer die een huiskamercollege geeft voor geïnteresseerde stadgenoten.

Hoogleraren, universitair docenten en onderzoekers houden tweemaal (om 14.00 en om 15.00 uur) een korte, aansprekende presentatie over hun vak. Na afloop van het huiskamercollege gaan de wetenschappers graag in op je vragen en is er tijd voor discussie.

De huiskamers bieden plaats aan tussen 15 en 30 personen. Je bent van harte welkom maar…reserveren is niet mogelijk en VOL=VOL, dus kom asjeblieft op tijd.

Zie wur.nl/buren voor informatie over onderwerpen, wetenschappers en adressen van de huiskamers. Maak kennis met de buren is een idee en initiatief van de bblthk en wordt samen WUR en THUIS georganiseerd.

Voorgeschiedenis

Eind 2016 deed WUR een oproep voor ideeën voor het feestjaar 2018 waarin WUR 100 jaar bestaat. Daar werd door de bblthk op gereageerd:

‘100 jaar wordt de bloedsomloop van de stad Wageningen voor een groot deel bepaald door de WUR en haar voorgangers. Anders gezegd: genetisch is Wageningen in die 100 jaar onherstelbaar gemodificeerd (lees: verbeterd) door de WUR.’

‘In de verbinding met de stad en omgekeerd, en hoe dat door de stad wordt beleefd, is dat niet altijd merkbaar. Het is een doorlopend aandachtspunt van zowel de gemeente als de WUR. Binden en verbinden. Kortom: de 100-jarige is hier schatplichtig aan de inwoners van de stad. En hoe zou dat kunnen, het idee?’

‘Op een zondagmiddag in november 2018, op een twintigtal plaatsen verspreid over de stad, stellen evenzoveel inwoners hun huiskamer ter beschikking aan een wetenschapper van de WUR die tijdens die middag een of meerdere keren een kort, aantrekkelijk en aansprekend minicollege houdt over haar of zijn vak voor geïnteresseerde stadgenoten.’

Het idee werd door de WUR warm omarmd en samen met Thuis en WUR met enthousiasme en plezier vorm en inhoud gegeven. Het resultaat mag er wezen.

Nu is het aan de Wageningers om op zondagmiddag 4 november kennis te maken met 18 wetenschappers van WUR en voor die 18 om kennis te delen met de buren!

'
article
20006
Maak KENNIS met de buren met een wetenschapper over de vloer
Planten die elkaar opjutten, Big Data tegen obesitas, en de ‘innovatiespagaat’. Waarom botsen vogels niet,
https://wageningen.nieuws.nl/uit/20006/maak-kennis-met-de-buren-met-een-wetenschapper-over-de-vloer/
2018-10-28T09:00:54+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/10/27234043/MaakKennisBuren.jpg
huiskamer, Maak KENNIS met de buren, Wageningen, Wageningen Nieuws, wetenschap, WUR
Nieuws, Uit, Universiteit, University & Research