Optreden Hét JeugdOrkest van Wageningen in de bblthk

Foto: Hét JeugdOrkest

Op zaterdag 16 februari geeft Hét JeugdOrkest van Wageningen om 18.00 uur een uitvoering in de openbare bibliotheek te Wageningen.

Entree is gratis.

Tussen 6 en 15

Hét JeugdOrkest is een initiatief van Bea Schut Reijs. Zij is viooldocent in ’t Venster: “Ik ben dit ooit begonnen om de kinderen de mogelijkheid te bieden om samen muziek te maken. Uiteindelijk is dat waar je al die lessen voor neemt!”. Schut Reijs vraagt veel van de leerlingen, elke zondag komen ze samen en wordt er gewerkt aan intonatie, ritme en samenspel.

Achter de piano zit sinds kort Tein van der Lugt. Al snel werd hij een onmisbare schakel in het proces van samenspelen: de repetities hebben een andere dimensie gekregen.

De muzikanten in het orkest zijn tussen de zes en de vijftien jaar oud. Samen muziek maken en uitvoeren is niet alleen leerzaam, maar ook erg inspirerend. Het gaat niet om perfectie, het gaat over plezier. Samen muziek maken is het mooiste wat er is, dat kun je niet jong genoeg beginnen.

Hét JeugdOrkest speelt een heel divers programma, van Grieg tot muziek van de filmserie Pirates of the Caribbean. Kom luisteren en meegenieten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen