De Idealenfabriek over het thema “Ongelijkheid: Arm en Rijk”

Foto: Clker-Free-Vector-Images CC0

Donderdag 23 januari om 20.15 uur vindt in Beeldengalerij Het Depot te Wageningen een bijeenkomst plaats van de Idealenfabriek over het thema “Ongelijkheid: Arm en Rijk”

Pleidooi voor een Rijkdomsgrens

Waarom is er wel een minimuminkomen, maar geen maximuminkomen? Spreker Dick Timmer stelt dat zelfs eerlijk verdiende rijkdom een moreel en maatschappelijk probleem kan zijn en ageert voor een rijkdomsgrens.

De avond wordt geopend met een performance van dichter en ‘spoken word ‘ artiest Adriana Ivanova. Als poëzie-performer trad ze op in onder andere het Stedelijk Museum Amsterdam, Stadsschouwburg Amsterdam en Het Paard in Den Haag. Zij zal een speciaal voor deze avond geschreven tekst voordragen.

Eerlijke verdeling

Dick Timmer is promovendus in de politieke filosofie aan de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek gaat over vragen als: Hoe ziet een eerlijke verdeling van welvaart eruit? Wanneer en hoeveel belasting zouden we moeten heffen? Hiervoor studeerde hij filosofie, religiewetenschap en theologie in Utrecht en Amsterdam. Dick Timmer is redacteur bij de Nederlandse filosofieweblog Bij Nader Inzien.

Amma Asante is gesprekleider van deze avond. Zij studeerde Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en was vanaf eind jaren ‘90 tot 2006 lid van de Amsterdamse Gemeenteraad. Asante heeft haar politieke activiteiten altijd gecombineerd met werkzaamheden binnen het sociaal domein en werkte onder meer in de jeugdzorg, asielopvang en publieke gezondheid. Inmiddels is zij voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad.

Meer over deze bijeenkomst en de Idealenfabriek is te lezen op de website idealenfabriek.nl. Kom je meepraten tijdens de bijeenkomst? Je wordt verwelkomd met een kopje thee/koffie. Inloop vanaf 19.30 uur. Entree is gratis!

Beeldengalerij Het Depot, Arboretumlaan 4, Wageningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen