Wageningse Cultuurzomer: Vier folk concerten in het Torckpark

Tobermore
Tobermore
Foto: Tobermore

Vier zondagmiddagen is er in het kader van de Wageningse Cultuurzomer een podium in het Torckpark voor folk en traditionele muziek met bekende groepen die een duidelijke link hebben met Wageningen.

Vanaf het tijdelijke terras kunnen bezoekers genieten van de muziek.

Global Meetings

Het Torckpark is in de maand augustus omgebouwd tot Torck Central Park. Rond het thema Global Meetings spelen bekende folk en traditionele muziekgroepen.

folkAftrap is op zondagmiddag 2 augustus door Tobermore, met energieke en lyrische Ierse folk tunes en old time country songs vanuit het hart. Tobermore bestaat uit zes muzikanten die allen hun sporen in de Ierse Folk-scene, nationaal en internationaal, hebben verdiend.

Op zondagmiddag 9 augustus ontmoeten Chinese studenten van de groep Sweet Potato muzikanten van het Wageningse collectief Madlot. Beide groepen spelen op hun eigen traditionele instrumenten.

De Trekvogels spelen op zondagmiddag 23 augustus een wervelende ontmoeting van folk uit Syrië, Koerdistan, Nederland en de rest van de wereld. Samen muziek maken is voor deze muzikanten als spreken in een gemeenschappelijke taal, die over de grenzen van werelddelen en culturen gaat. Gastmuzikant is de Wageninger Misghina Goitom Teklu (Eritrea).

Tenslotte komt op zondagmiddag 30 augustus een Folk-carrousel van Wageningse groepen als Folkcorn, Madlot, Streekje Los, internationale gastmuzikanten en nog meer.

Torck Central Park

  • Opening concertterras 16:00. Concert 16:30 – 18:00
  • Vooraf kaartverkoop via uitinwageningen.nl
  • Prijs €7,50. Kinderen t/m 12 jaar €5,-
  • Je kan alleen naar het concert in het park met een kaartje. Het park is verder afgesloten
  • Uiteraard wordt bij de concerten voldaan aan de corona-preventiemaatregelen.

De Wageningse Cultuur Zomer wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere de gemeente Wageningen, SOW, Wageningen Live, de bblthk, Heerenstraat Theater, Theater Junushoff, PopUpop, horeca en ondernemers.

♦♦♦

Wageningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Mark Peeters via de telefoon: 06 – 36454332 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen