Wageningse klankkunstenaar Remco de Kluizenaar in de Stingerbol Ede

Foto: Remco de Kluizenaar

Korte klank voorstellingen spelen er 5 en 6 september 2020 om 14 uur en om 15 uur van Remco de Kluizenaar, Wageningse klankkunstenaar.

De Stingerbol in Ede verbouwt hij tot het grootste snaarinstrument van Gelderland en daarmee vertelt hij in een voorstelling van +/- 25 minuten iets over de geschiedenis en de geheimen van deze mysterieuze metalen bol van tientallen meters doorsnee op het oude kazerneterrein in Ede.

Stinger-raket

In de stingerbol werd in 1995 nog geoefend met het afvuren van de Stinger raket, waarmee je een helikopter uit de lucht kan schieten van af je schouder. Uniek aan dit afvuursysteem is zijn “Friend or Foe” detectie systeem. Ook de trainingen waren gericht op het zo goed mogelijk onderscheid maken tussen vriend en vijand.

Een voor Remco opmerkelijk gegeven dat hij als uitgangspunt gebruik voor de voorstelling. Deze voorstelling is een solo performance, de eerste uiting van Remco de Kluizenaar sinds hij dit jaar stopte als lid van kunstenaarsgroep Waterlanders, bekend van Oerol, karavaan, groninger museum en vele andere illustere en beroemde plekken.

Tickets zijn te krijgen via remcodekluizenaar.nl/tickets

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen