60e Groot Nederlands Studenten Kampioenschap komt naar Wageningen

Foto: GNSK

De 60e editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap wordt dit jaar in Wageningen gehouden. 1500 fanatieke sporters uit heel Nederland komen op 8, 9 en 10 juni naar de stad.

Het GNSK 2018 is een van de mooie evenementen in het kader van het 100-jarig bestaan van Wageningen University & Research.

Olympisch

Het GNSK is hét grootschalige, jaarlijks terugkerende sportevenement waar sporters van Nederlandse universiteiten en hogescholen strijden om de titel “Nederlands Studentenkampioen”.

Het evenement wordt gezien als de Olympische Spelen onder de Nederlandse studentensteden. Elk jaar zijn er acht vaste sporten: volleybal, handbal, tennis, squash, veldvoetbal, basketbal, badminton en schermen.

Daarnaast zijn er keuzesporten, dit jaar zijn dat beachkorfbal, boksen, gewichtheffen, hockey, rugby, 1/8 triathlon, ultimate frisbee en wielrennen.

Running Blind

Elk jaar kiest het GNSK bestuur een goed doel uit dat zij graag willen steunen. Zo gaat er elk jaar een deel van het inschrijfgeld naar het goede doel en krijgt het goede doel een kans om wat meer bekendheid te krijgen.

Dit jaar hebben zij gekozen voor een goed doel dat met sport te maken heeft: Running Blind. Running Blind is voor mensen met een visuele beperking die gezond willen bewegen. Dit gebeurt onder deskundige leiding en met de hulp van enthousiaste buddy’s.

Running Blind zal ook aanwezig zijn en clinics verzorgen zodat andere sporters ervaren hoe het is om als blinde te sporten. Groot Nederlands Studenten Kampioenschap wil zo niet alleen geld doneren, maar ook mensen bewust maken.

Clinics, demosporten en feest

Met de Stichting Running Blind kan er blind hardgelopen worden. Daarnaast is het Knotsbal, Paaldansen en Levend Tafelvoetbal te beleven. Voor alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers is er vrijdag en zaterdag een feest zijn met leuke acts.

article
15808
Het 60e Groot Nederlands Studenten Kampioenschap komt naar Wageningen
De 60e editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap wordt dit jaar in Wageningen gehouden. 1500
https://wageningen.nieuws.nl/universiteit/15808/60e-groot-nederlands-studenten-kampioenschap-komt-naar-wageningen/
2018-05-11T17:07:39+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/05/10120418/GNSK.png
GNSK, Groot Nederlands Studenten Kampioenschap, Wageningen, Wageningen Nieuws
Sport, Universiteit