De WUR opnieuw uitgeroepen tot beste van alle landbouwuniversiteiten

Foto: tonvandenborn-pixabay

Op de toonaangevende NTU Rankings staat op de lijst van beste landbouwuniversiteiten ter wereld, Wageningen University & Research op de eerste plek. Niet echt een verassing want de WUR voert deze lijst al sinds 2012 aan.

In de jaren ervoor werd de universiteit steevast op de 2e plek geplaatst maar daar kwam dus zes jaar geleden een einde aan.

Topscore

De WUR heeft de eerste plek behaald met een score van 93,9, op de 2e plek, met een score van 90,5 staat de University of Californië, Davis. De derde plek, de University of Florida, volgt een flink stuk daaronder met een score van 84.9.

De NTU Ranking wordt door de National Taiwan University uitgegeven en beoordeelt zo’n 800 universiteiten over de hele wereld. De beoordeling is op zijn totaliteit maar ook op zes verschillende terreinen (vertaald uit Engels):

  • Landbouw (1e plek)
  • Bouwkunde (273e plek)
  • Klinische geneeskunde (243e plek)
  • Levens(bio) wetenschap (165e plek)
  • Natuurwetenschap (91e plek)
  • Maatschappijwetenschap (91e plek)

Daarnaast zijn er per terrein nog een aantal onderwerpen (totaal 14) waarop beoordeelt wordt. De WUR scoort goed op Landbouwwetenschap (1e), Weg- en waterbouwkunde (64e), Milieu en ecologie (1e), Aardwetenschappen (62e) en Plant en dier wetenschappen (2e plek).

Op de ranglijst van beste universiteit van de wereld neemt Wageningen in de NTU ranking de 156e plek in beslag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen