112

Afgewezen student stuurt 3750 vervelende mails naar de universiteit

Foto: RonInMcR-flickr

Een student die in 2016 werd afgewezen voor een opleiding bij de WUR omdat hij niet aan de toelatingseisen voldeed, probeerde dat nog 18 maal, allemaal voor verschillende studies.

Ook daar werd hij afgewezen om dezelfde reden.

Stalken

De man was het daarmee niet eens. Via berichten op sociaal media en mail heeft hij dat meer dan duidelijk laten merken. Sinds die tijd verstuurde hij 3750 mails, waarvan 2544 in het afgelopen jaar. Gemiddeld 7 mails per dag. Op een dag stuurde hij zelfs 120 mails. Meer dan 100 mensen werden door hem gemaild, de adressen vond hij via het zogenaamde smoelenboek van de universiteit.

Geen leuke mails. In de loop van de tijd werden ze dreigender, soms zelfs op rijm. Er werden extra veiligheidsmaatregelen getroffen op diverse plekken van het universiteitsterrein. De WUR is het nu zat en startte een kort-geding tegen de man dat afgelopen donderdag plaatshad.

Contactverbod

De WUR wil een contactverbod voor onbepaalde tijd met een dwangsom voor overtredingen van dat verbod. Ook eiste advocaat J. Becker een lijfdwang. Dat betekent dat hij bij meer dan tien contactpogingen, opgesloten moet worden.

Volgens woordvoerder Simon Vink is de maat echt vol: “‘Wij willen dat het stopt. Deze man moet eigenlijk geholpen worden, want dit is geen normaal gedrag. Maar daar gaan wij niet over.’ zegt hij in de Resource. Volgens de advocaat van de WUR is er sprake van ‘stelselmatige belaging van medewerkers, studenten en bestuurders’.

Door het personeel worden de mails als zeer bedreigend ervaren. De uitspraak volgt op 14 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen