Van student tot docent: het onderwijs staakt!

Foto: bones64-pixabay

Gisteren werd het startschot gegeven voor de nationale actieweek in het Onderwijs. Diverse organisaties organiseren op initiatief van de AOb en FNV Onderwijs en Onderzoek, van 11 tot 15 maart verschillende manifestaties voor investeringen in het onderwijs.

De week wordt afgesloten met de nationale onderwijsstaking op 15 maart op het Malieveld in Den Haag. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) roept alle studenten op om te staken en zich te verzetten tegen het gevoerde onderwijsbeleid.

Staking

Het is voor het eerst dat onderwijspersoneel en onderwijsdeelnemers in het basisonderwijs, het middelbaar onderwijs én het hoger onderwijs op dezelfde dag gaan staken. Met de staking protesteren de organisaties, waaronder de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), tegen het gevoerde onderwijsbeleid, en roepen zij op tot investeringen in het onderwijs.

De voorzitter van Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Carline van Breugel: “Studenten zijn keer op keer het slachtoffer van verstrekkende bezuinigingen en gebrek aan onderwijsinvesteringen.”

Het gebrek aan investeringen in docenten, en ondersteunend personeel schaadt uiteindelijk ook de student. Studenten hebben de afgelopen jaren moeten ervaren hoe de druk om te presteren werd opgevoed, terwijl de werkgroepen bleven groeien en docenten steeds minder tijd hadden om studenten te begeleiden.

Schulden

Van Breugel: “Studenten moeten zich steeds dieper in de schulden steken en de druk op zowel student als docent wordt steeds verder opgevoerd. Dit kan zo niet langer.”

Daarnaast is de weg naar het hoger onderwijs steeds moeilijker geworden. De afgelopen jaren hebben we ervaren hoe de invoering van het schuldenstelsel de studenten ongekend hard heeft geraakt. Van Breugel: “Wij geloven in onderwijs waarin iedereen kan studeren en waar je jezelf niet diep in de schulden hoeft te steken”.

“Daarom roepen wij studenten op om op 15 maart te staken. Samen zorgen we voor investeringen in het onderwijs en voeren we de basisbeurs weer in.” aldus Van Breugel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen