Burgemeesters Wageningen en Renkum openen expositie Jits Bakker

De kunstenaar Jits Bakker is geboren in Renkum en overleed in Wageningen, een logische keuze om de burgemeesters van beide gemeentes de tentoonstelling over het werk van Jits te laten openen.

In beide gemeenten staan beelden van hem, vooral in de gemeente Renkum. Het beeld ‘We’ll meet again’ dat op het grassveld voorr het Airborne Museum in Oosterbeek staat is daarbij misschien de meest in het oog springende. In Wageningen staat het prachtige ‘Fly Away”.

Voetsporen

Burgemeester Geert van Rumund heeft Jits Bakker persoonlijk gekend, burgemeester van Renkum, Agnes Schaap, niet. Zij werd burgemeester ná zijn overlijden. Beide hielden een mooie speech over zijn leven.

Zoon van Jits, Tibo van de Zand is in zijn vaders voetsporen getreden, nu ook kunstenaar en hoeder van Jits zijn werk. Ook van hem is er werk te zien. We praten met hem over het leven met zijn vader en de gestolen kunst, Jits is namelijk de meeste bestolen kunstenaar van Nederland. In Juli werd ‘De Opstanding’ nog van zijn moeders graf in Oosterbeek gestolen.

Galeriehouder Hans Bregman heeft Jits ook goed gekend, als kleine jongen al en zit vol verhalen over één van zijn favoriete kunstenaars.

De expositie van Jits Bakker en zijn vele, soms vrolijke, soms emotionele, maar altijd zeer levendige beelden is te zien in Museum De Casteelse Poort, Bowlespark 1A, Wageningen.

Openingstijden: 

  • di t/m vrij 11.00 – 17.00 uur
  • za en zo 13.00 – 17.00 uur

Gesloten

  • 1 januari, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag

Open (zoals in het weekeinde)

  • Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag, tweede Kerstdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen