Mooie woorden en het Verguld Wagenings Erezilver voor Sjaak Driessen

Donderdag 29 november, tijdens zijn afscheid als directeur van de bblthk in Wageningen, ontving Sjaak Driessen het Verguld Wagenings Erezilver uit handen van burgemeester Geert van Rumund.

Sjaak ontving deze speciale uitgave van het Erezilver voor zijn bijzondere verdiensten, kwaliteiten en persoonlijke inzet op sociaal en cultureel gebied in Wageningen.

Sjaak werd tijdens zijn afscheid in en van de bblthk verrast met het Erezilver, we spraken daarna even met hem én de nieuwe directrice Manja Mekking

Visie en navolging

Burgemeester van Rumund: “Sjaak Driessen is een geboren initiator, vernieuwer en een inspiratiebron voor de Wageningse samenleving. Hij heeft de goede gewoonte om artistiek Wagenings talent met raad en daad bij te staan en te promoten in zijn enorme netwerk. Hij gebruikt zijn kritische en onafhankelijke geest op constructieve wijze en levert al jarenlang een belangrijke bijdrage aan de Wageningse samenleving. Het vergulde Wagenings erezilver is daarom een passende en terechte onderscheiding.”

Sjaak was directeur van de bibliotheek in Wageningen van 1984 tot 2018. In deze lange periode is hij van grote betekenis geweest voor de Wageningse samenleving. Onder zijn leiding en visie is het concept van de bblthk uitgegroeid van een primaire uitleenfunctie tot een centrale plek met een hoge verblijfskwaliteit en professionele digitalisering. Dit concept van de bblthk Wageningen vond navolging in diverse steden in Nederland.

Ook op maatschappelijk gebied zijn onder zijn leiding vele initiatieven ontplooid. Voorbeelden zijn het Taalhuis, internetscholing voor doelgroepen, aandacht voor diversiteit door de organisatie van speciale avonden van en voor vluchtelingen. Sjaak wordt omschreven als een meester in het motiveren van en het bij elkaar brengen van diverse partijen én de kunst om deze vervolgens te mobiliseren om gezamenlijk tot actie komen.

'
video
20765
Mooie woorden en het Verguld Wagenings Erezilver voor Sjaak Driessen
Donderdag 29 november, tijdens zijn afscheid als directeur van de bblthk in Wageningen, ontving Sjaak
https://wageningen.nieuws.nl/veluwezoom-in-beeld/20765/mooie-woorden-en-het-verguld-wagenings-erezilver-voor-sjaak-driessen/
2018-11-30T20:02:18+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/11/30145336/Afscheid-Sjaak.jpg
afscheid, Bblthk, directeur, Sjaak Driessen, Verguld Wagenings Erezilver, Wageningen, Wageningen Nieuws
Nieuws, Veluwezoom In Beeld