40 laptops aangepast voor Wageningse scholieren in de Chipshop

Donderdagmiddag werd er in de Chipshop een leuke attentie aangeboden aan de vijf die 40 laptops hebben aangepast en geschikt gemaakt voor thuisonderwijs voor scholieren in Wageningen.

Nadat de scholen hun deuren moesten sluiten wegens het corona-virus moest er snel geschakeld worden, leerlingen kregen online les. Prachtig. Maar voor gezinnen met een laag inkomen zonder laptop of pc, of gezinnen met meerdere kinderen die in verschillende klassen zitten, op hetzelfde moment onderwijs laten krijgen met maar 1 laptop in huis, werd dat een lastige opgave.

Actie

Om deze gezinnen te helpen waren Solidez Welzijn, VluchtelingenWerk Wageningen en de Wageningse Uitdaging samen met de partners van Welsaam een actie gestart om gebruikte laptops en tablets in te zamelen. De Chipshop bood zich aan om de laptops en de tablets in ontvangst te nemen en klaar te maken voor gebruik. Er werden 50 ‘oude’ laptops gedoneerd door bedrijven én particulieren.

Fargam (10), Florian (11), Wouter (15), Tobias (18) en Soheil hebben sinds april hard gewerkt en 40 laptops voor Wageningse scholieren aan te passen en zo te zorgen dat zij het thuisonderwijs goed konden volgen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen