Gebruikte laptops en tablets voor online onderwijs door de Chip Shop

Foto: Chip Shop

De scholen blijven tot en met de meivakantie gesloten en de meeste kinderen krijgen thuis online onderwijs. Maar niet alle kinderen kunnen de lessen volgen, omdat er in hun gezin geen laptop of tablet aanwezig is.

Daarom is in Wageningen een actie gestart om gebruikte laptops en tablets in te zamelen. Sandra Laurens en haar buurmeisje Shayenna mochten vorige week de eerste laptops ophalen.

Online onderwijs

Het is prachtig dat de scholen heel snel zijn gestart met het verzorgen van online onderwijs. Maar helaas zijn er in Wageningen gezinnen die geen laptop hebben, of met zijn vieren en soms zelfs met zijn zessen één laptop of tablet moeten delen. Dat betekent in de praktijk dat niet alle kinderen hun onderwijs kunnen volgen. En helaas zijn dat vaak nou nét de kinderen die het zich niet kunnen veroorloven om hun lessen te missen. Om deze gezinnen te helpen zijn Solidez Welzijn, VluchtelingenWerk Wageningen en de Wageningse Uitdaging samen met de partners van Welsaam een actie gestart om gebruikte laptops en tablets in te zamelen.

De Chip Shop bood zich aan om de laptops en de tablets in ontvangst te nemen en klaar te maken voor gebruik. Eigenaar Masood Eslami is enthousiast. “Dit een prachtige actie. Binnen een paar dagen hebben we van inwoners en bedrijven als UP Learning, Sweers Energie Advies en Optimezers al een stuk of twintig exemplaren ontvangen. Onze vrijwilliger Fargam heeft die allemaal getest en de juiste programma’s er op geïnstalleerd. We kunnen nu veel ouders en kinderen blij gaan maken.”

Echte hulp

Sandra Laurens is dan ook erg dankbaar voor haar laptop. “Mijn kinderen kunnen nu de online lessen gaan volgen. We probeerden het met de smartphone, maar dat werkt niet goed. Je mist dan bepaalde programma’s en functies. Ook voor de logopedielessen is dit een uitkomst. Toen ik samen met de moeder van Shayenna hoorde van deze actie, hebben we ons meteen aangemeld. Geweldig dat we op deze manier geholpen worden.”

Inwoners of bedrijven die nog werkende laptops of tablets van maximaal zes jaar oud hebben, kunnen deze tussen 12.00 en 18.00 uur afleveren bij Chip Shop, Churchillweg 29F. Gezinnen die graag een laptop of tablet willen gebruiken, kunnen contact opnemen via [email protected], of 06-13009663.

Door: Welsaam Corona Reporters Wageningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen