College versoepelt regels voor terrassen en ondersteunt horeca

Foto: Wageningen Nieuws

Samen met de Koninklijke Horeca afdeling Wageningen en de SOW is door de gemeente Wageningen hard gewerkt aan een gezamenlijk plan om de terrassen van de Wageningse horeca te verruimen.

Ook draagt de gemeente Wageningen financieel bij : de precariobelasting voor de terrassen is voor de periode 15 maart tot 1 september 2020 kwijtgescholden, en voor de tijdelijke terrasuitbreidingen wordt tot het einde van de coronamaatregelen, maar uiterlijk tot 31 december 2020 geen precariobelasting geheven.

Terrasverruiming

Alle horeca ondernemers hebben de afgelopen weken een plan in kunnen dienen voor terrasverruiming. Veiligheid staat hierin voorop en de verruiming is alleen mogelijk als de horecaondernemer dat in overleg met de buurt heeft gedaan. Daar zijn bijzondere initiatieven voor samenwerking uit voort gekomen. Zoals bijvoorbeeld de avondhoreca en daghoreca die hun terrassen delen (Soek Damascus en Le Perron) en een terras op het plein voor de Junushoff waar samenwerking wordt gezocht met restaurantjes uit de Junusstraat.

Er zijn goede afspraken gemaakt met alle ondernemers over hun specifieke terras en de gemeente heeft schriftelijk toestemming verleend voor de verruiming. Daarbij is ook oog voor eventuele overlast. De toestemming is verleend met ingang van 1 juni 2020 tot het einde van de coronamaatregelen, maar maximaal tot 31 december 2020 of eerder, als de burgemeester dit beslist.

Wethouder Maud Hulshof: “De horeca heeft het zwaar te verduren door alle maatregelen, maar is wel van groot belang voor de levendigheid van de stad. Juist nu moeten we hen steunen. We roepen de inwoners van Wageningen op om weer een bezoek te brengen aan de binnenstad en daarna een terrasje te pakken bij de horeca. Natuurlijk met in achtneming van de geldende regels.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen