Huiskamer Nudehof blijft ook na de renovatie

Foto: Google maps

Ook na de geplande renovatie van de Nudehof  zal de huiskamer voor ouderen met dementie in woon- zorgcentrum de Nudehof terugkeren.

In de eerste plannen was de huiskamer niet meegenomen als onderdeel van de ‘nieuwe’ Nudehof.

Open gesprek

Tijdens een open gesprek tussen Opella en de familieleden van de bewoners, gaf de familie aan de huiskamer erg waardevol te vinden voor het welzijn van hun naasten. Opella heeft dat signaal zeer serieus genomen en zich ingespannen om de huiskamer te kunnen behouden.

De familie is afgelopen week ingelicht dat deze inspanning resultaat heeft gehad: de huiskamer kan blijven.

Opella heeft de intentie om woon- en zorgcentrum de Nudehof in Wageningen te verkopen en het te behouden als woonlocatie in combinatie met zorg en diensten. De verkoop maakt het mogelijk de Nudehof te laten moderniseren.

Opella blijft in de Nudehof zorg en diensten bieden. Het vergroten van de individuele appartementen is een uitgangspunt bij renovatie van de Nudehof. Daarmee wordt het pand geschikt voor de wensen van de huidige en toekomstige generaties ouderen.

Zelfstandig

Ouderen blijven vaak graag zelfstandig wonen, maar willen soms worden ontzorgd of hebben behoefte aan ontmoeting, (medische) zorg of ondersteuning. Het gebouw de Nudehof is nu onvoldoende klaar voor deze zorgvragende klanten.

De gemoderniseerde Nudehof zal aan deze wensen tegemoet komen in de vorm van seniorenappartementen in de huursector met zorg en servicediensten aan huis. Bewoners van de Nudehof die klant zijn van Opella kunnen – indien passend en gewenst – na de renovatie in de Nudehof blijven wonen.

Voor bewoners en hun naasten is een dergelijke verandering een enerverend proces, waarbij Opella hen individueel begeleidt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen