Voortaan gezonde voeding uit de regio voor patiënten Gelderse Vallei

Pieter Vink en Sven Hofman
Pieter Vink en Sven Hofman
Foto: De Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei en Boerenhart, leverancier van ambachtelijke streekproducten, werken sinds begin maart samen. Het ziekenhuis neemt vlees en eieren af van de boeren uit de regio Gelderse Vallei.

Dieetkok Sven Hofman van het ziekenhuis vertelt: “Wij willen de patiënten zo gezond mogelijke producten aanbieden. Daarnaast vinden wij het als voedingsziekenhuis belangrijk om te weten waar onze producten vandaan komen.”

Gezonder

“Het vlees dat wij van Boerenhart afnemen, bevat geen toegevoegde stoffen, dit maakt het gezonder en geschikter voor meerdere diëten. Dit betekent dat wij meer patiënten dit vlees aan kunnen bieden.” vervolgt Sven Hofman.

“Verder weten wij nu zeker dat de producten die wij afnemen eerlijk zijn. De eieren zijn afkomstig van biologische kippen die van de vrije uitloop genieten.”

Uit de regio

Dat de producten uit de regio komen, heeft verschillende voordelen. Hofman: ‘Er zijn korte lijnen tussen het ziekenhuis en Boerenhart.”

“Dit houdt in dat wij precies weten hoe de producten geproduceerd worden; wordt er bijvoorbeeld wel of geen antibiotica gebruikt. Wij kunnen ook specifieke wensen kenbaar maken aan de boeren. Hierdoor voldoen wij nog beter aan bepaalde voedingseisen, opgesteld door onze diëtisten.’

At Your Request

De producten van Boerenhart zet het ziekenhuis in om gezonde en voedingsrijke gerechten te maken voor patiënten. Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een uniek maaltijdservicesysteem: At Your Request, ofwel ‘op uw verzoek’.

Een patiënt kiest wat hij eten wilt en wanneer. Want goede voeding zorgt voor een effectievere behandeling, sneller herstel en daarvoor voelt de patiënt zich beter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen