Zangeres Jannica van Barneveld (29) heeft een lever nodig

Foto: John, via Rogier Pelgrim

Afgelopen week kreeg de Wageningse zanger Rogier Pelgrim het vreselijke bericht dat zijn vaste backing vocaliste Jannica van Barneveld in het Erasmus Medische Centrum is opgenomen. Jannica moet met spoed een levertransplantatie krijgen.

Ze leidt aan een ernstige auto-immuumziekte en ligt op dit moment op de Intensive Care.

Aandacht

Jannica is een jonge moeder van 29 van een dochtertje voor wie nu iedere seconde telt. Rogiers vaste toetsenist, William van Barneveld, is haar man en gaat door een onbeschrijfelijk moeilijke tijd.

“Ik heb veel met William en Jannica op het podium gestaan. Ik hoop en bid dat hun dochter niet zonder moeder hoeft op te groeien.” zegt Rogier. Hij probeert daarom samen met anderen zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze situatie, in de hoop dat er een leverdonor gevonden wordt.

Arts

Op facebook is een bericht van arts Gor Khatchikyan meer dan duizend keer gedeeld. Hij zegt over de situatie: “Er is nog maar zo weinig tijd over, Jannica ligt aan de beademingsmachine. Ik ben enorm geraakt door de massale respons en steun om het bericht te delen.”

“Als dokter, nu op de Intensive Care, zie ik hoe moeilijk familieleden toestemming geven voor donatie bij patiënten die komen te overlijden. Ik wil een oproep doen om dit bericht zoveel te delen en het geluid zo hard te laten klinken dat in heel Nederland gezocht wordt naar een donor.”

“Misschien een laatste daad van iemand die daarmee het leven van Jannica en haar gezin weet te redden. Familieleden van IC patiënten zonder uitzicht kunnen echt het verschil maken. Deel en zoek mee. Maak herrie voor haar leven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen