Vrijwilligersorganisaties voordragen voor Meer dan Handen door gemeente

Foto: Meer dan Handen

Gemeenten kunnen lokale vrijwilligersorganisaties en een vrijwilliger aanmelden voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. De gemeente Wageningen doet daar graag aan mee en als organisatie of initiatief, kun je, je daarvoor aanmelden.

Met deze prijzen zet het ministerie van VWS inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreekt ze haar waardering uit voor de vrijwilligers die zoveel mogelijk maken.

Eervolle vermelding

Organisaties maken hiermee kans op € 5.000,-. De gemeente op een eervolle vermelding. De gemeenten kunnen hun inzending t/m 14 december insturen.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt. Er zijn prijzen in drie categorieën: landelijk, lokaal en de VriendenLoterij Passieprijs. Lokale organisaties en initiatieven komen in aanmerking voor de prijs als zij het verschil maken in een gemeente.

Bijvoorbeeld omdat de organisatie verbindend is met inwoners of andere organisaties, vernieuwend is, waardering en oog heeft voor de eigen vrijwilligers, bijdraagt aan een zorgzame samenleving en/of duurzaam is. Voor de Vriendenloterij Passieprijs komen vrijwilligers in aanmerking die van onschatbare waarde zijn voor de organisatie of het project.

Jury- en publieksprijzen

Alle inschrijvingen worden direct op vrijwilligersprijzen.nl gepubliceerd. Vanaf 15 december kan het publiek op alle aangemelde organisaties en projecten stemmen. Daarnaast worden per categorie 6 projecten en/of vrijwilligers genomineerd voor de juryprijs. De uitreiking vindt plaats op 15 februari 2019 door minister Hugo de Jonge van het ministerie van VWS.

De juryprijzen voor de projecten en organisaties bedragen ieder € 5.000. De publieksprijzen € 2.000. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvangen een reischeque en zakgeld te samen ter waarde van € 1.000 (juryprijs) of € 500 (publieksprijs).

De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De prijzen worden ondersteund door Vereniging NOV, VNG en de VriendenLoterij.

Voor de gemeente Wageningen

Omdat de gemeente de Wageningse vrijwilligersorganisaties erg waardeert wil zij graag aan het initiatief van Movisie meewerken en 3 organisaties voordragen.

De voorwaarden en het aanmeldingsformulier en meer informatie vind je op deze link via wageningen.nl. Aanmeldingen moeten voor 20 november binnen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen