Bedrag voor een BuurtAED voor de Van Eckstraat e.o. bijna bijeen

Foto: Buurt AED Van Eckstraat en omgeving Wageningen

Nog €210,= te gaan en dan heeft de Van Eckstraat e.o. het benodigde bedrag bij elkaar om een AED op te hangen. Al 77 mensen doneerden om straks zo snel mogelijk te kunnen reageren bij een hartstilstand.

Elke dag overlijden 35 mensen in Nederland aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Jong, oud, man, vrouw, het kan iedereen overkomen. Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis. Daarom is er in deze Wageningse wijk een inzamelingsactie opgezet voor een AED. Zo kunnen meer levens worden gered.

6 minuten

De AED komt centraal gelegen van de wijk zodat er een groot gebied is waar deze AED binnen 6 minuten kan zijn. Waarom 6 minuten omdat dan de overlevings kans nog het grootst is. de hersencellen worden na 4 tot 6 minuten zonder zuurstof al onherstelbaar beschadigd kunnen raken.

Om te zorgen dat dit in de Van Eckstraat, Julianastraat E.O. zo snel mogelijk gebeurt, is er een oproepsysteem. Als er een hartstilstand wordt gemeld bij 112, ontvangen mensen die kunnen reanimeren en in de buurt van het slachtoffer zijn, een bericht. Zij krijgen het adres van het slachtoffer of een adres waar ze een AED kunnen halen en begeven zich zo snel mogelijk naar het slachtoffer. De vrijwilligers zijn vaak eerder dan de ambulance en reanimeren tot de ambulance arriveert.

BuurtAED

De BuurtAED is een initiatief van de Hartstichting en Philips en maakt het mogelijk om in je eigen buurt een AED op te laten hangen. Een BuurtAED kost € 2.735, Philips draagt hier € 1.075 aan bij en je hebt 30 dagen de tijd om het resterende bedrag middels donaties bijeen te krijgen. Er resten, na het plaatsen van dit artikel, nog twee dagen, wil je helpen? Ga dan naar hun pagina en doe een donatie.

Voor vragen of meer informatie kun je initiatiefnemer Sander Voogsgeerd bereiken via de volgende mogelijk heden. Facebook ( Buurt AED Van Eckstraat en Omgeving Wageningen) E-mail: [email protected]

Meer weten over een BuurtAED? Klik hier

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen