Sneller terecht in Ziekenhuis Gelderse Vallei met hartproblemen

Cardioloog Erik Udo
Cardioloog Erik Udo
Foto: Ernst-Jan Brouwer

Door een verandering van werkwijze kunnen patiënten met hartproblemen sneller terecht en krijgen ze sneller een diagnose op de polikliniek cardiologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei

‘Hartklachten roepen vaak angst en onzekerheid op. Patiënten willen dan ook graag snel een afspraak met de cardioloog. Dit willen we mogelijk maken.’ aldus dr. Erik Udo, cardioloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Team uitgebreid

‘Om voor elkaar te krijgen dat patiënten sneller terecht kunnen bij de cardioloog, hebben we ons team uitgebreid, zullen we vaker telefonisch uitslagen doorgeven en maken we gebruik van beeldschermbellen. Hierdoor is bezoek aan het ziekenhuis minder vaak nodig’, vertelt dr. Erik Udo, cardioloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Door de nieuwe manier van werken kunnen patiënten die voor de 1e keer een verwijzing hebben voor cardiologie, binnen 7 werkdagen terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt de situatie in kaart gebracht. Vervolgens wordt eventueel aanvullend onderzoek besproken, dat binnen enkele weken na het intakegesprek zal plaatsvinden.

Aansluitend wordt een afspraak gemaakt voor het bespreken van de uitslagen en het behandelplan. Het ziekenhuis streeft naar een periode van minder dan 3 weken (en in de nabije toekomst nog minder) tussen de 1e afspraak en het opstellen van het behandelplan.

Ook reserveert de polikliek cardiologie tijd om er voor te zorgen dat de patiënt bij spoedvragen of nieuwe klachten bij zijn eigen cardioloog terecht kan.

Cardiologie

Mensen met ziekten aan hart en bloedvaten kunnen terecht op de afdeling cardiologie. In Ziekenhuis Gelderse Vallei werken momenteel 9 cardiologen (hartspecialisten) samen met een team van verpleegkundig specialisten, hartfalenverpleegkundigen en ICD-technici, om de beste zorg voor patiënten met hartziekten te kunnen leveren.

Voorbeelden van ziekten die de cardioloog behandelt zijn een vernauwing van de kransslagader, hartritmestoornis, hartklepafwijking en hartspierziekten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen