Presentatie over allergie: De achilleshiel van allergie

Foto: Petr Kratochvil, Public Domain

Op zaterdagmiddag 23 februari om 15.00 uur geeft auteur Harry Wichers in de bblthk in Wageningen een presentatie over allergie naar aanleiding van zijn recent verschenen boek “De achilleshiel van allergie”.

Hij legt uit wat allergie is, hoe je met allergie kunt omgaan en of allergie te verslaan is.

Zelfs levensbedreigend

Omgaan met een allergie is niet altijd gemakkelijk. Een allergie kan zelfs levensbedreigend zijn. Harry Wichers legt op toegankelijke wijze uit wat een allergie is en waarom een niet-allergie op een allergie kan lijken. Hij legt uit wat er in je lijf gebeurt bij een allergische reactie.

Daarnaast vertelt hij hoe je het leven met een allergie aangenamer en veiliger kunt maken. Tot slot komt de stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek aan bod. Er is hoop voor de toekomst, aldus de auteur.

Harry Wichers is een biochemicus met een bijzondere interesse in immunologie. Hij is professor bij Wageningen University & Research. Via zijn werk probeert hij een bijdrage te leveren aan het terugdringen en beheersbaar maken van de allergieproblematiek door de voedingskundige en voedseltechnologische dimensie te onderzoeken.

Bblthk, Stationsstraat 2, Wageningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen