Tweede boek Wageningse over Het Kleine (hooggevoelige) Egeltje

Foto: Het Kleine Egeltje

Afgelopen maand verscheen het nieuwste boek van de Wageningse Marit Goessens, getiteld Het kleine egeltje is hooggevoelig. Dit is het tweede boek over het kleine egeltje.

De schrijfster, HSP-psychologe, schreef dit boek speciaal voor hooggevoelige kinderen van 7 t/m 12 jaar. Aan de hand van het verhaal van het kleine egeltje Emèl wordt op een beeldende manier verteld wat hooggevoeligheid is en waarom het waardevol is om deze eigenschap te hebben.

Eén op de vijf

Ongeveer één op de vijf kinderen is hooggevoelig. Dit betekent dat ze gevoeliger zijn voor prikkels en indrukken. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld kleine details, geluiden of subtiele smaken opmerken.  Ook hebben ze oog voor de omgeving om hen heen: ze voelen onder andere sfeer en emoties aan. Omdat andere kinderen dit meestal niet hebben, kunnen ze zich soms anders voelen. Toch is hooggevoelig zijn heel waardevol!

Op basis van haar professie en werkervaring met hooggevoelige kinderen, heeft Marit Goessens daarom een boek over hooggevoeligheid geschreven voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Het verhaal gaat over Emèl, een klein egeltje. Hij voelt zich altijd een beetje anders dan anderen en op een feestje ontdekt hij hoe dat komt: hij is hooggevoelig.

Kenmerken

Aan de hand van 28 vragen vertelt hij welke kenmerken van hooggevoeligheid hij bij zichzelf herkent. Kinderen die dit boek lezen mogen deze vragen ook beantwoorden, waardoor ze voor zichzelf kunnen ontdekken of ze mogelijk hooggevoelig zijn.

Het boek nodigt uit om op een ontspannen manier het gesprek aan te gaan over hooggevoeligheid. Een must-have voor ouders, kindercoaches en leerkrachten.

Het kleine egeltje is hooggevoelig kan besteld worden via de website van Het kleine egeltje: hetkleineegeltje.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen