Sander wil van Wageningen een volledig gedekte AED-zone maken

Foto: Buurt AED Wageningen

Afgelopen zaterdag heeft Sander Voogsgeerd, initiatiefnemer en beheerder van de AED op de hoek Van Eckstraat en Julianastraat, samen met een aantal buurtbewoners en de Woningstichting de AED geopend die ze met de Buurtactie verzameld hebben.

Dankzij 91 donateurs hebben ze € 1660,- opgehaald en daarmee een AED gerealiseerd die 24 uur 7 dagen per week beschikbaar is.

Instructies

Op deze middag heeft Sander ook laten zien wat de AED aangeeft als je hem aanzet en hoe duidelijk de instructies zijn. Daarnaast vertelde hij wat het belang is van een AED.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen (jong, oud, man, vrouw het kan iedereen overkomen) in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Omdat tussen de 4 en 6 minuten je hersencellen onherstelbaar beschadigd kunnen zijn.

Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is en dat we zorgen voor meer Burgerhulpverleners die kunnen reanimeren.

Contact

Graag komt Sander in contact met andere inwoners van Wageningen die ook een AED in de wijk zouden willen. Zodat we in heel Wageningen een volledig gedekte AED-zone krijgen.

Op de Facebook pagina houdt hij iedereen op de hoogte van al het AED nieuws in Wageningen. Hier zullen dus ook de komende en lopende inzamelingsacties op bekend gemaakt worden. Via deze weg zal hij ook graag alle DONATEURS willen bedanken voor hun donatie. En de Woningstichting voor het instaleren van de AED aan de muur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen op de volgende manieren:

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen