Besmettingen toegenomen, corona-teststraat donderdag actief

Foto: Gerd Altman, pixabay

Zo’n 70 Wageningse studenten zitten inmiddels in quarantaine en, naast een aantal individuele besmettingen, zijn er ook drie clusters van op corona positief geteste personen aangetroffen in Wageningen.

De besmettingen zijn volgens de GGD Gelderland-Midden omhoog gekomen tijdens de introductieweek op de Wageningse Universiteit. Bij het RIVM staat dat er op dit moment 20 besmettingen zijn vastgesteld in Wageningen.

De teststraat die voor Wageningen over 11 dagen gepland stond, is versneld opgezet. Vanaf donderdag 27 augustus kan al iedereen met klachten 7 dagen in de week terecht om zich te laten testen op corona in sportcentrum de Bongerd, Bornesteeg 2 in Wageningen. Iedereen met milde gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoesten of verhoging kan zich aanmelden voor een test via telefoonnummer 0800-1202 of online hier.

Scherp in de gaten

GGD Gelderland-Midden houdt de situatie scherp in de gaten, de gemeente en de universiteit zijn uiteraard ingelicht over de recente bevindingen. Er is dagelijks contact met de studenten in quarantaine, zodra zij klachten ontwikkelen worden ze meteen getest. Het is vooral voorzorg dat zij nu in afzondering zitten.

Een aantal besmette studenten zijn ook geïsoleerd. De drie clusters die gevonden zijn bestaan in zijn totaliteit uit 17 personen die positief getest zijn op corona. De individuele besmettingen hebben zover bekend geen banden met de besmette studenten. Een zogenaamde brandhaard is in Wageningen niet aangetroffen, maar de GGD zoekt dit nog verder uit.

besmettingen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen