KWF heeft bijna € 20.000 opgehaald in Wageningen

KWF straatcollecte Anneke en Werner
KWF straatcollecte Anneke en Werner
Foto: KWF Wageningen

Tijdens de KWF collecteweek in Wageningen is maar liefst 19.473 euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF investeren in levensreddend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt.

Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven: bijna 10% van de giften kwam binnen via het scannen van een QR-code of via WhatsApp.

Juist nu

“We zijn iedereen in Wageningen heel dankbaar voor hun gift”, zegt Werner Hendrickx, voorzitter van KWF Wageningen. “Juist nu is de steun aan kankerpatiënten hard nodig. Onderzoek en zorg mogen niet stilvallen. We zijn daarom blij dat we toch hebben kunnen collecteren. En veel mensen met ons: tijdens het collecteren merkten we dat de inwoners van Wageningen heel begaan zijn met hoe kankerpatiënten deze coronacrisis doorstaan. Ook de straatcollecte bij de Hoogvliet was een succes!”

Gemotiveerde vrijwilligers

“Met alle corona maatregelen was het natuurlijk een bijzondere collecteweek”, blikt Werner terug. “Maar onze collectanten waren gemotiveerd om er een succes van te maken. Dat is gelukt: de anderhalve meter was goed te handhaven en we hebben een prachtig bedrag opgehaald met ruim 200 vrijwilligers.”

Collectant gemist?

Heb je de collectant gemist en wil je alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen