Laptops voor analfabete cursisten van Vluchtelingenwerk Wageningen

Foto: StockSnap Pixabay

De commissie van Internationale Vrouwendag 2019 heeft geld geschonken voor laptops van Eritrese vrouwen op de inburgeringsschool.

Het bedrag was specifiek bedoeld om de participatie van vrouwelijke vluchtelingen te stimuleren. Vrouwen die alle support om Nederlands te leren kunnen gebruiken; goed voor henzelf en goed voor hun gezinnen. Ze willen graag een gesprek aan kunnen gaan met hun Nederlandse buren, de krant lezen en bijvoorbeeld meer begrijpen van de school van hun kinderen.

Gebruikte laptops

Er zijn acht gebruikte laptops geregeld via Road2Re-use in Ede. De laptops zijn door hen allemaal gereviseerd en voorzien van een nieuwe harde schijf.Road2Re-use repareert oa 2e hands laptops met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ze waren graag bereid om deze eenmalige hulp in crisistijd te bieden.

De acht laptops zijn nu in bruikleen gegeven aan cursisten in Wageningen uit de analfabetengroep. Deze cursisten waren, toen ze met de cursus startten, niet alleen analfabeet maar ook digibeet. Maar ze zijn dankzij hun enthousiasme en motivatie nu in staat met de computer om te gaan. Door deze gulle gift kunnen ze nu thuis verder oefenen in het lesprogramma alfabetisering waarmee ze werken.

De cursisten hadden geen van allen de beschikking over een laptop of computer thuis. Ze konden alleen in het lesprogramma werken tijdens de lessen op school. Zowel de docent als de cursisten zijn dolblij dat nu ook buiten de les verder geoefend kan worden. Daarnaast kunnen ze de laptops natuurlijk ook voor andere toepassingen gebruiken. De laptops zullen na de lessen weer doorgeven worden aan nieuwe inburgeraars.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen