Make it happen: perspectief voor en door jongeren

Make it happen in Wageningen!
Make it happen in Wageningen!
Foto: Make it happen

Bij het project ‘Make it happen’ hebben Wageningse jongeren van 16 t/m 27 jaar het voor het zeggen. Zij bepalen komende maanden zelf welke activiteiten ze willen organiseren.

Bijvoorbeeld voor hun wijk, sportclub, studentenvereniging of flat.

Workshops

Deelnemende jongeren krijgen drie workshops. Daarin gaan ze nadenken over het verbeteren van hun omgeving. Ze gaan brainstormen over de mogelijke activiteiten en ze leren om een activiteit te organiseren en de kwaliteiten van de groep goed te benutten. Per groep van vijf jongeren krijgen ze een budget van 300 euro.

Maatschappelijke diensttijd

De uitbraak van het coronavirus heeft veel invloed op het leven van jongeren. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil jongeren perspectief geven en stelde subsidie beschikbaar voor gemeenten. Gemeente Wageningen heeft de subsidie gekregen en geeft samen met Thuis Wageningen, Changemakers Wageningen en adviesbureau Spectrum uitvoering aan het project Make it happen!.

Met het project kunnen jongeren invulling geven aan de maatschappelijke diensttijd. In die tijd doen ze iets voor een ander, ontwikkelen ze hun talenten en ontmoeten ze anderen. En ze bedenken zelf op welke manier.

Doe mee en meld je aan!

Wil jij graag met een groep vrienden of teamgenoten een activiteit organiseren? Heb je al ideeën en wil je gelijk aan de slag? Of heb je als (sport)vereniging een leuk idee om met jongeren op te pakken? Of wil je graag nieuwe mensen leren kennen en wil je tegelijkertijd iets zinvols doen? Neem dan contact op met Aimee Terwisscha, [email protected], 06 36029314, of met Tutku Yuksel, [email protected], 06 18914839.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen