Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgt Vaatkeurmerk

Foto: PDP

Het Vaatkeurmerk 2017 is door de Hart&Vaatgroep uitgereikt aan ziekenhuis Gelderse Vallei. Dit keurmerk helpt vaatpatiënten, hun verwijzers en zorgverzekeraars een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Het Vaatkeurmerk 2017 gaat over de kwaliteit van de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals.

Kwaliteitscriteria

Om het Vaatkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria voldoen. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Ziekenhuis Gelderse Vallei voldoet aan alle criteria, waardoor het keurmerk opnieuw is toegekend.

Een van de criteria is dat er behalve 2 gecertificeerde vaatchirurgen ook 2 interventieradiologen met vasculaire aantekening werkzaam zijn in het ziekenhuis. Dit is in Ziekenhuis Gelderse Vallei het geval.

In het multidisciplinaire vaatteam van het ziekenhuis houden de 3 vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten, neurologen en cardiologen de kwaliteit van de vaatzorg hoog.

De Hart&Vaatgroep

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenorganisatie van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten.

Vanaf vandaag kunnen patiënten op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk 2017 hebben ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen