112

Verdachte snoeimoord hoort Tbs met dwangverpleging eisen

Foto: Wageningen Nieuws

Het OM van Oost-Nederland heeft tbs met dwangverpleging geëist tegen de 22-jarige Alard B. uit Wageningen voor de zogenaamde snoeimoord. Hij heeft volgens de officier van justitie op 7 juni vorig jaar in Wageningen Paul Melser om het leven gebracht met een spade.

De officier spreekt van een trieste zaak voor het slachtoffer en de nabestaanden, die met veel vragen zijn achtergebleven.

Doodslag

De verdachte wordt doodslag ten laste gelegd. Hij heeft met de spade meerdere malen ingeslagen op het hoofd en de hals van het slachtoffer.

Uit psychologisch en psychiatrisch onderzoek is volgens de officier gebleken dat de 22-jarige ten tijde van het plegen van het feit volledig ontoerekeningsvatbaar was. De man is autistisch en lijdt aan schizofrenie.

Unaniem

Deskundigen in het onderzoek zijn unaniem tot het advies gekomen dat aan verdachte tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd. Het OM volgt dat advies.

Niet alleen is er volgens de officier van justitie sprake van een ziekelijke stoornis van de geestesvermogens bij de verdachte, ook voor de veiligheid van anderen bestaat gevaar.

De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.

Bron: Openbaar Ministerie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen