112

Update: zoektocht naar drenkelingen Wageningen gestopt

Update: Hulpdiensten zijn massaal op zoek naar mogelijk vier inzittenden van een roeiboot. Volgens getuigen sloeg de boot om en kwamen de drenkelingen in het koude water terecht.

Update: 23:50

Bij de zoekactie is niets aangetroffen ook is er geen reden om verder te zoeken, aldus  de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. De diensten hebben afgeschaald en zijn huiswaarts gekeerd.

Vanuit de kantine van roeivereniging VADA zouden drie mensen gezien hebben hoe de boot omsloeg. Van beide roeiverenigingen, VADA en Argo wordt er niemand vermist, ook worden er geen boten gemist.

Dit zou betekenen dat de opvarenden  niet van beide verenigingen zijn geweest. Er is met man en macht gezocht maar er is niemand aangetroffen. ook de boot is niet gevonden. Het duikteam kon uiteindelijk niet te water gaan om het hoge water en de sterke stroming.

Met sonarboten is verder gezocht, maar dus zonder resultaat. De roeiboot zou tegen 17:00 uur zijn omgeslagen.

Koud én donker

Met deze kou is er grote zorg om de opvarenden. Het is ook nog eens donker wat het zoeken bemoeilijkt. Naast de politiehelikopter die boven de rivier cirkelt, zijn er traumahelikopters aanwezig. De brandweer is op en in het water op zoek met boten en een duikteam.

'
gallery
21850
Update: zoektocht naar drenkelingen Wageningen gestopt
Update: Hulpdiensten zijn massaal op zoek naar mogelijk vier inzittenden van een roeiboot. Volgens getuigen
https://wageningen.nieuws.nl/1-1-2/21850/update-zoektocht-naar-drenkelingen-wageningen-gestopt/
2019-01-20T23:50:40+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2019/01/20233128/20-01-Drenkelingen-8.jpg
112, Brandweer, drenkeling, duikteam, hulpdiensten, Nederrijn, roeiboot, VADA, Wageningen, Wageningen Nieuws, watersportvereniging VADA
112, Nieuws