112

Stormachtige dag met werk voor de brandweer in Wageningen

De stormachtige dag zaterdag heeft de brandweer in Wageningen aan het werk gezet. Op diverse plekken waaiden er bomen of takken over de weg.

Ook een dak en een hekwerk werden door de harde wind gegrepen.

Dwars op de weg

Op de Geertjesweg lag een flinke tak op de rijbaan, de weg werd door de brandweer snel weer vrijgemaakt zodat het verkeer weer over de weg kon.

Op de Churchillweg kwam een onfortuinlijke fietser erachter dat een bouwhek op het fietspad was gewaaid toen hij er tegenaan fietste. Door de storm hield hij zijn hoofd naar beneden en zag daarom het hek niet liggen. Zover bekend is hij hierbij niet gewond geraakt. De brandweer heeft het hek weer overeind gezet.

Dak

Op het Bowlespark waaide de dakbedekking los op een monumentaal pand. De dakdelen waren in de achterliggende tuinen gewaaid en de regen kon hierdoor in het pand komen. Hier moest de hoogwerker bij ingezet worden. Een loodgieter heeft gezorgd voor een tijdelijke oplossing zodat men daar binnen droog blijft, tot het dak gerepareerd wordt.

Rond 17:30 was het weer aardig rustig qua wind. Op de Ritzema Bosweg moest nog wel een gevaarlijk hangende tak weggehaald worden. Ook hier moest het verkeer even wachten tot de brandweer zijn werk had gedaan.

(klik op de bovenste foto om de fotoserie te zien)

'
gallery
23032
Stormachtige dag met werk voor de brandweer in Wageningen
De stormachtige dag zaterdag heeft de brandweer in Wageningen aan het werk gezet. Op diverse
https://wageningen.nieuws.nl/1-1-2/23032/stormachtige-dag-met-werk-voor-de-brandweer-in-wageningen/
2019-03-10T10:51:02+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2019/03/10103019/dak-Bowlespark3.jpg
112, Brandweer, stormachtig, Wageningen, Wageningen Nieuws, weer
112, Foto's, Natuur, Nieuws