112

Dode brand jachthaven 86-jarige vrouw, brand was noodlottig ongeval

Foto: 112 Nieuws Wageningen

De brand die vrijdag aan het eind van de middag woedde op een jacht in de Wageningse jachthaven was een noodlottig ongeval en niet aangestoken, zo deelt de politie mede.

Het dodelijk slachtoffer dat hierbij viel, is een 86-jarige vrouw.

Brand

De brand die ontstond op een klein jacht, sloeg al snel over naar een tweede, dit zorgde voor erg veel rookontwikkeling. De brandweer kwam in grote getale naar de haven. In de eerste instantie was niet duidelijk of er mensen bij betrokken waren.

Tijdens het blussen bleek dat drie personen in de buurt van de brand waren toen die uitbrak. Twee werden al snel aangetroffen, naar de derde moest gezocht worden door duikers van de brandweer. De hulpdiensten moesten wachten tot de brand gedoofd was voor zij dichterbij konden komen.

Tegen 19:00 werd, na nu blijkt, het ontzielde lichaam van de 86-jarige vrouw aangetroffen. Het slachtoffer dat gewond afgevoerd werd naar het ziekenhuis is haar 60-jarige zoon. Naar verluid heeft hij zijn moeder proberen te redden. Hij ligt nog in het ziekenhuis van Beverwijk maar is niet in levensgevaar.

Aangeslagen

Voorzitter Henk Blaauw van watersportvereniging VADA vertelt bij Omroep Gelderland hoe aangeslagen ze zijn bij de vereniging. De familie is al jaren lid en zouden vandaag, de dag na het ongeluk, op vakantie gaan met de jachtboot.

Omroep GLD –> Vrouw (86) komt om bij brand jachthaven Wageningen: ‘We zijn er kapot van’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen