112

Bestelbus die in vlammen opging bij Pomona vermoedelijk aangestoken

Foto: 112 Nieuws Wageningen

De schrik zit er wel in bij het flatgebouw aan de Pomona in Wageningen. Een bestelauto die in de nacht van donderdag op vrijdag haast tegen het pand stond ging in vlammen op.

De bovenliggende woningen moesten ontruimd worden.

Aangestoken

Het vermoeden bestaat dat de brand, die ongeveer 02:50 gemeld werd, is aangestoken . De eigenaar van de bestelbus die in de brand stond vertelt in de Gelderlander dat zijn bus verderop geparkeerd stond. Die moet op één of andere manier verplaatst zijn. De vlammen waren al snel doorgeslagen naar twee andere auto’s en ook het flatgebouw liep gevaar.

Gelukkig is het door snel en daadkrachtig optreden van de brandweer niet zo ver gekomen. Het gebouw raakte wel beschadigd. De bewoners die in allerijl hun woning in het midden van de nacht uit moesten konden na een uurtje weer terug naar binnen, maar wie slaapt er dan nog?

Dat mensen dit bewust kunnen doen en daarmee de mensen in de flat dus moedwillig in gevaar brengt is moeilijk te bevatten. Er is niemand gewond geraakt dankzij het optreden van de hulpdiensten en de politie is nu hard bezig met het onderzoek.

Zij roepen daarom iedereen die iets gezien of gehoord heeft zich te melden. Ook al lijkt het iets onbelangrijks, als jou iets is opgevallen is dat voldoende om dat de politie te laten weten.

Wie heeft er in de nacht van donderdag op vrijdag bij de flat aan de Pomona iets opvallends gezien, misschien zelfs wel eerder. Bel dan de politie via  0900-8844 of meld het desnoods anoniem via 0800 7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen