112

Dode steekincident Morel Wageningen is bewoner van de instelling

Foto: 112 Nieuws Wageningen

De dode die woensdagavond viel bij het steekincident aan het Morel in Wageningen is een bewoner van de instelling die het pand in gebruik had.

Hier gaat de politie tenminste van uit.

112

Vanochtend is bevestigd dat de twee gewonden die gisteren vielen twee begeleiders zijn. Geschrokken buurtbewoners zagen hen, gelukkig zelf in staat te lopen, op weg naar de ambulance met steekwonden en onder het bloed. Het zou om een man en een vrouw gaan. Zij hadden steekwonden aan hun armen, de man zou ook in de borst gestoken zijn. Binnen in het pand werd een dode aangetroffen waarvan later bleek dat dit waarschijnlijk een bewoner is.

In het pand zit een begeleid-wonen project van het RIBW sinds vorig jaar. Buurtbewoners waren niet blij met deze wijze van opvang in hun buurt, het zal hen dus hard vallen dat dit nu gebeurd is. Zij hadden wel drie keer 112 moeten bellen voor er actie werd ondernomen. Er zouden namelijk geen politiewagens beschikbaar zijn. Er wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren. In het verleden zou er vaker politie bij het pand hebben moeten komen.

Drama

Burgemeester Geert van Rumund spreekt zijn afschuw uit over de gebeurtenissen bij Omroep Gelderland. Zowel voor de begeleiders en de bewoners. Eén van hen raakte zo overstuur van de gebeurtenis dat ze opgevangen moest worden. In het pand wonen zo’n 15 mensen. Allemaal met een psychische achtergrond en er zou 24 uur per dag begeleiding aanwezig zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen