Wie staan er op de podia tijdens Bevrijdingsfestival Wageningen 2019

DJ Sam Feldt Ambassadeur van de Vrijheid
DJ Sam Feldt Ambassadeur van de Vrijheid
Foto: Bevrijdingsfestival Gelderland

Muziek heeft, zoals altijd, een groot aandeel tijdens het Bevrijdingsfestival in Wageningen. Ook dit jaar staan er grote namen op de podia.

Maan, Kraantje Pappie en Sam Feldt zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid. Op 5 mei zijn ze – dankzij de inzet van de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht – te zien op alle Bevrijdingsfestivals.

Sam Feldt is de eerste act op het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen om 12.15 uur.

Hoofdpodium

Locatie: Gevangentoren

Ambassadeur van de Vrijheid: Sam Feldt is het eerste optreden op het hoofdpodium om 12.15 uur. Andere artiesten die op het Hoofdpodium optreden zijn: Ilse DeLange, Navarone, Rondé, BIZZEY, DeWolff en Famke Louise.

Sena Performers Stage

Locatie: Park aan het Plantsoen (naast hoofdpodium)

De programmering, verzorgd door Popcultuur Wageningen, wordt afgewisseld met het hoofdpodium. De artiesten dit jaar zijn: Borka Balogh (Hongarije), Figgie, Candle Bags (België), Three Little Clouds, Darlyn en C’esco e i musicanti di Brahma (Italië).

Beuningplein

Locatie: Beuningplein

Barrelhouse, Sean Chambers (Verenigde Staten), Josh Smith (Verenigde Staten), Archie Lee Hooker (Verenigde Staten) en Fake Brothers geven een optreden op het Beuningplein.

Kabaal am Gemaal

Locatie: Straelenstoren

Op Kabaal am Gemaal, één van de oudste en hardste podia op het Bevrijdingsfestival Wageningen, treden in 2019 Tusky, The Real McKenzies (Canada), Ruff Majik (Zuid-Afrika), Aephanemer (Frankrijk), Skapiche?!, Mark of Chaos, Mouflon en Five Minute March op.

De Markt

Locatie: De Markt

Dit jaar wordt het één en al gezelligheid op de Markt met Nederlandstalige feestmuziek. Onder andere DJ Freek ft. Mavis Acquah en Dave van Well bouwen op 5 mei een feestje.

Salverdaplein

Locatie: Salverdaplein

Het Salverdaplein is hét podium met de grootste variatie aan wereldmuziek met optredens van de Wageningse rapper La-Tete, Son de Aqui (Mexicaans/Nederlands), Kel Assouf (België), Tabanka, Onipa (Verenigd Koninkrijk), Gato Preto (Duitsland) en Tropikal Camel (Duitsland). Ook dit jaar wordt de organisatie verzorgd door Baobab Music.

Tribute²

Locatie: Torckpark

Voor liefhebbers van de beste muziek aller tijden presenteert Tribute²: Thunk (funk), Skinny Lynyrd (Lynyrd Skynyrd tribute), Ramshackle (Alanis Morissette tribute), Love Rules (Lenny Kravitz tribute), Purple Dream (Prince tribute), Ground Control (David Bowie tribute) en BackAlive (Red Hot Chili Peppers tribute). De programmering wordt verzorgd door LoburgLive.

Kinder Cultuur Park

Locatie: Emmapark / het Gemaal

In het Emmapark bieden wij voor iedereen een uitgebreid programma van theater, speeltoestellen en workshops. Kinderen van alle leeftijden kunnen actief meedoen. Daarnaast zijn er verschillende voorstellingen voor kinderen die óók leuk zijn voor volwassenen.

De volledige programmering van het Bevrijdingsfestival Gelderland is te vinden op bevrijdingsfestivalgelderland.nl. In aanloop naar 5 mei 2019 worden wekelijks pleinen, artiesten of bands uitgelicht via de Facebookpagina: Bevrijdingsfestival Wageningen.

Lees ook: 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen