Frénk van der Linden en Ingrid de Zwarte over De Hongerwinter

Foto: Ingrid de [email protected]

Frénk van der Linden gaat in de bblthk Wageningen in gesprek met Ingrid de Zwarte over haar boek De hongerwinter (1944-1945) – het verhaal over de vele mythes. En de meer actuele politiek van hongersnood en voedselhulp in gewapende conflicten.

Op woensdagavond 20 november is haar boek: ‘De Hongerwinter’ na afloop van het gesprek te koop en zal zij signeren.

Ingrid de Zwarte

Ingrid de Zwarte (1988) studeerde geschiedenis en Slavische Talen en Culturen en promoveerde in 2018 aan de Universiteit van Amsterdam en het NIOD op een Engelstalig proefschrift over de Hongerwinter van 1944-1945. De publieksversie van haar proefschrift De Hongerwinter verscheen in maart 2019 bij Prometheus. Voor haar promotie was zij verbonden aan de Universiteit van Oxford waar ze onderzoek deed naar de politiek van hongersnood en voedselhulp in gewapende conflicten.

De Zwarte werkte mee aan verschillende tentoonstellingen en documentaires over de Tweede Wereldoorlog en komt geregeld in de media met haar onderzoek naar de Hongerwinter en andere hongersnoden. Sinds september van dit jaar is De Zwarte ook als universitair docent verbonden aan Wageningen Universiteit.

Frénk van der Linden

Frénk van der Linden (1957), freelance journalist, werkt voor de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad.

Na afloop van het Wereldgesprek is er gelegenheid tot napraten en een drankje.

  • Datum: Woensdag 20 november 2019
  • Locatie: De bblthk, Stationsstraat 2 in Wageningen
  • Aanvang: Inloop 19.45 uur, interview start om 20.00 uur
  • Kosten: Gratis, maar consumpties zijn voor eigen rekening

Aanmelden is verplicht in verband met beperkte capaciteit. Je kunt je direct aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected].