Thera Westerhoud volgt Rudy de Jager op als directeur Wageningen45

Thera Westerhoud
Thera Westerhoud
Foto: Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945, beter bekend als Wageningen45 heeft vanaf september een nieuwe directeur Thera Westerhoud (1968).

Ze is de opvolgster van Rudy de Jager, die deze zomer afscheid nam.

Blijven herdenken én vieren

Westerhoud heeft meer dan 25 jaar ervaring met het organiseren van (internationale) events onder andere voor KLM, de Museumvereniging en het Allerhande Kerstfestival. Zij zal leiding geven aan een klein team medewerkers, stagiair(e)s en honderden vrijwilligers, die samen met partners in de samenleving invulling geven aan de unieke combinatie van herdenken, vieren en educatie in Wageningen, Stad der Bevrijding.

Westerhoud over haar aanstelling: “Samenwerking en verbinding, daar draait het om. Dat voor elkaar krijgen op het juiste moment, met de juiste mensen en de juiste middelen, is een kunst. Goede synergie maakt de noodzakelijke samenwerking tussen alle partijen en mensen beter en effectiever. Samen met de gemeente Wageningen staan wij voor de uitdaging om niet alleen voor 2021 weer een passend programma te presenteren, maar vooral ook om samen vooruit te denken en te definiëren in welke vorm we de vrijheid in de toekomst gaan herdenken en vieren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen