Wageningse Makers, 2e editie, oproep aan alle Wageningse kunstenaars

Foto: Wageningse Makers

Omdat er door de corona-crisis veel cultureel werk stil is komen te liggen, is er een expositie georganiseerd op de ramen van het stadhuis waar Wageningse Makers zich voorstellen.

Want welke makers leven en werken er eigenlijk in Wageningen en hoe kijken zij tegen deze bijzondere periode aan?

Ramen vrij

Omdat er veel meer aanmeldingen waren dan ramen in het stadhuis wordt er nu een tweede editie georganiseerd en er zijn nog enkele ramen beschikbaar. Ben je kunstenaar of maker en woon of werk je in Wageningen? Meld je dan aan voor de 2e editie van wageningsemakers.nl .

Alle deelnemers worden gefotografeerd en dat portret (hoofd en schouders) wordt op één van de ramen van het stadhuis geplakt. In dat portret wordt een korte quote geplaatst. Verder lever je een tekst aan van ongeveer 300 woorden die in de ruimste zin van het woord reageert op de corona-omstandigheden in cultureel Wageningen. Daarnaast wordt er een QR-code afgebeeld die verwijst naar een eigen pagina op wageningsemakers.nl .

Wie kunnen er meedoen

Alle makers, kunstenaars, dichters, schrijvers, artiesten die een link met Wageningen hebben. Wageningse kunstenaars en beroepskunstenaars hebben voorrang omdat zij door de huidige crisis een extra uitdaging hebben om in hun onderhoud te blijven voorzien. De selectie wordt uiteindelijk gemaakt door een commissie die bestaat uit Geert van Rumund (burgemeester),
Anne Jansen (wethouder Cultuur), Laurens van der Zee (schrijver, inventarisatie beelden van Wageningen) en Robbert Kamphuis (kunstenaar, organisator).

Planning

  • aanmelden: vanaf nu
  • fotograferen kunstenaars: tussen nu en 22 sep 2020
  • aanleveren tekst en links: uiterlijk 20 sep 2020
  • expositie: 15 okt – 15 dec 2020

Aanmelden

Aanmelden kan door een email te sturen naar [email protected] met vermelding van naam en beroep. De selectiecommissie bepaalt uiteindelijk wie er mee kan doen en wie op welk raam komt te ‘hangen’. Voor het afspreken van het maken van een foto krijg je bericht. Het fotograferen zal meestal niet meer dan 10 minuten in beslag nemen.

Het niets om mee te doen aan de expositie. Het drukken van de raamstickers, het plakken en het verwijderen wordt verzorgd. De website wordt gemaakt en je foto en tekst worden erop geplaatst. De expositie wordt betaald uit het budget dat vrijkomt door exposities die niet doorgaan en uit een extra bijdrage van de gemeente Wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen